8 знака, че сте готови да обичате отново


8 знака, че сте готови да обичате отново
Снимка: iStock/Guliver

Всички сме били жертва на разбито сърце. Това може да бъде дълъг, болезнен и изтощителен процес за преодоляване. Колкото и дълго да трае това възстановяване, всички можем да се съгласим, че винаги има начало и край. Красотата на процеса е, че винаги го завършваме обновени и по-силни. Спомняме си болката, но понякога забравяме колко силно и рязко удря и се поставяме в такива ситуации отново и отново. Има случаи, когато смятаме, че сме готови да обичаме пак, само за да разберем, че сме сметнали погрешно. Ето няколко знака, които ви показват, че сърцето ви е готово отново да се пусне в играта на любовта.

1. Простили сте на човека, който ви е наранил

Вече не се чувствате като вулкан пред изригване, щом се сетите за него. Не търсите нова любов, която да го накара да ревнува или да му покаже какво изпуска. Успели сте да преглътнете, защото знаете, че само истинската прошка ще ви позволи да обичате отново.

2. Любовният ви живот не ви дефинира

Понякога се чувстваме празни и объркани, чудим се как да запълним свободното пространство и време, което имаме сега. Когато „светлината в тунела” започне да свети, вие осъзнавате, че сте напълно окей с това да сте сами, ако подходящият човек не дойде скоро.

ТРЪГНИ СИ ОТ ВСЕКИ, КОЙТО КРАДЕ ОТ ЩАСТИЕТО ТИ

3. Несигурността, която идва с нова любов, не ви плаши

Не знаете какво да очаквате и не знаете как ще завърши новата ви връзка, но не изпадате в паника, а просто се наслаждавате на новото изживяване.

4. Чувствате се добре сами

Не бързате да започнете нещо ново, защото в лечебния процес отново сте открили себе си. Можете да направите себе си щастлива по ред начини, които сте открили скоро.

5. Отделили сте време за себе си

Независимо дали сте се съсредоточил върху вашето психично или физическо здраве, вие сте подобрена версия на себе си. Чувствате се уверени, без да се налага да получавате валидация от човека до вас.

ДА ПРОДЪЛЖИШ НАПРЕД НЕ ОЗНАЧАВА НОВА ВРЪЗКА

6. Наистина искате нова връзка

Една нова връзка би била „черешката върху тортата”. Тази череша не добавя много и не отнема от сладостта. Това е просто плюс към вече страхотния ви живот, а не дефиниция.

7. Не ви е страх да сте уязвими

Да допуснете нов човек до себе си изисква да го оставите да види онези страни, които са слаби и понякога грозни. Уязвимостта също означава зрялост.

8. Не ви е страх от болката

Знаете, че който и да влезе в живота ви, ще допусне грешки. Понякога ще ви нарани умишлено, друг път случайно. Наясно сте, че сърцето ви отново може да пострада, но въпреки това искате да обичате отново.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама