Да продължиш напред не означава нова връзка


Да продължиш напред не означава нова връзка
Снимка: iStock/Guliver

На този свят има два типа хора - тези, които искат да излязат победители от раздялата си и... лъжци.

Връзките не са игра. Разделите не са подготовка за новия „спортен сезон“. Истинско щастие може да откриете само когато спрете да се сравнявате с хора от вашето минало и намерите начин наистина да продължите с живота си.

Много хора виждат в една раздяла само два потенциални изхода - победа и загуба. А традиционният начин да излезеш победител е да намериш нов партньор преди бившия. Съответно загубата е точно обратното. Никой не иска да бъде човекът, който плаче сам в тъмното, пиейки вино и гледайки новите снимки на щастливата „новоизлюпена“ двойка. Всеки иска да се чувства желан. Но незнайно защо се научихме да измерваме дали сме продължили, или не, с трети хора, най-често невинни и неподозиращи за това невидимо състезание.

САМО ВЕДНЪЖ СРЕЩАШ НЯКОЙ, КОЙТО ПРЕОБРЪЩА СВЕТА ТИ

Истината е, че продължаването напред не се измерва със скоростта на скачане в чуждо легло. Не става въпрос и за гмуркане обратно в играта за запознанства. Не става дума дори да се влюбите в някой съвършен, който да запознаете с родителите си на втората седмица.

Продължаването е свързано с връщането на живота ви във ваши ръце. И ако представата ви за това е нов човек, имате много по-големи проблеми, отколкото да спечелите раздялата. Истинската мярка за напредък е дали инвестирате в собствения си живот по начин, който не се влияе от отношенията – дали преследвате собствените си желания и култивирате големите, важни промени.

Намерете начин да бъдете щастливи сами. И най-ясният показател за това дали се справяте е липсата на фиксиране. Отидете на море, сменете работата, боядисайте си косата – каквото мислите, че би ви удовлетворило вътрешно. В края на деня единственото, което има значение, е дали сте намерили баланс в живота си. А колкото по-самостоятелно го постигнете, толкова по-сладка ще бъде победата...

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама