Не можете да промените хората, но можете да зарежете токсичните връзки

  • Не можете да промените хората, но можете да зарежете токсичните връзки
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 27.02.2020 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Във всяка ситуация, в която съм попадала през живота си, независимо дали това е било токсично приятелство, връзка, или житейска ситуация, разбрах че понякога най-правилното и най-силно нещо, което можеш да направиш, е да си тръгнеш.

Можете да се опитвате до безкрай да убедите другите във вашата правота, да обясните нещата по начина, по който ги виждате, да коментирате, да съдите другите по техните недостатъци и грешки... Но в края на краищата, ако не сте доволни от дадена ситуация, ако видите, че човекът срещу вас не зачита вашите чувства и нужди, просто ще трябва да си тръгнете.

Комуникацията е много мощен инструмент, който можем да използваме, за да направим промени в живота си. Когато другите хора са възприемчиви, тогава и връзките ни могат да са продуктивни. Ако обаче нещата просто не се получават, рано или късно се стига до момент, в който пътищата се разделят.

Понякога на хората просто им липсва емоционална интелигентност и осъзнатост. Не е нужно да оставате. Има други хора, които ще бъдат много по-подходящи. Просто трябва да ги намерите. Не е нужно да се придържате към определен модел на поведение, наложен ви от околните. Само когато си тръгнете, другият ще види грешките, допуснати по общия ви път. Но не разчитайте, че промяната ще се случи, ако останете. Не можете да промените хората, но можете да зарежете токсичните връзки.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.