Причините, поради които не намирате истинската си любов


Причините, поради които не намирате истинската си любов
Снимка: istock/ Guliver

Ако честичко се чудите защо не успявате да намерите правилния партньор, може би днес ще ви помогнем да си отговорите на този въпрос. Любовта осмисля съществуването ни и сме сигурни, че съкровено мечтаете да намерите човек, с когото да споделяте щастието си. Замисляли ли сте се, че е възможно проблемът да е във вас?Едно е сигурно - да обвинявате другите не върши работа. Добре е да се вгледате в себе си и да промените нещо, за да привлечете човека, когото искате. Вижте кои са най-често срещаните причини, поради които не можете да намерите сродната си душа.

1. Не обичате себе си

Преди да изисквате друг човек да ви дари с любов, вие самите трябва да обикнете себе си и всичките си недостатъци. В противен случай никой друг няма да може да ви обикне. По този начин ще поставите началото на една наистина стабилна и здрава връзка. За да привлечете сродната си душа, започнете да предприемате действия, които ще ви помогнат да обичате себе си повече.

2. Имате ниска самооценка

Оценявайте всичките си качества. Не забравяйте, че перфектни хора не съществуват, затова не бъдете прекалено критични към себе си. Приемайте провалите и продължавайте напред с гордо вдигната глава. Бъдете уверени в себе си и оценявайте всяко едно положително качество, което притежавате. Простете на себе си всички грешки, които сте допуснали и приемете, че сте просто човек.

3. Не искате да излезете от зоната си на комфорт

Докато стоите на едно и също място и не променяте нищо в живота си, не очаквайте изведнъж да станете щастливи и обичани. Зоната на комфорт ограничава, излезте от нея. Не се страхувайте от новото и различното. Промяната ще ви донесе изключително много позитивни емоции, впуснете се в това приключение.

4. Не искате да се доверите на никого

Дори в миналото да сте били наранявани и предавани, не мислете за това, когато в живота ви се появява нов човек. Бъдете поне малко по-доверчиви и допускайте новите хора до себе си. В противен случай няма как да изградите връзка. Ако намерите човек, който истински си заслужава, просто му позволете да се докосне до вътрешния ви свят. Нека неприятният опит от миналото не ви оказва влияние и в настоящето.

5. Страхувате се от самотата

Спрете да търсите любовта и тя сама ще ви намери. Колкото по-усилено се опитвате да я откриете, толкова по-трудно става. Просто започнете да живеете, радвайте се на малките неща, усмихвайте се и сбъдвайте мечтите си. Доверете се на живота и вярвайте, че ще получите това, което искате.

6. Живеете в миналото

Може би една от най-големите грешки, допускана от почти всяка жена. Не живейте в миналото, оставете го зад гърба си. Докато сравнявате всеки следващ с бившия, не очаквайте да намерите щастието. Спрете да се връщате назад, живейте в настоящия момент и мислете за бъдещето си. Живеейки в миналото, пропилявате настоящето.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама