Ако той прави тези 5 неща, заслужаваш някой по-добър


Ако той прави тези 5 неща, заслужаваш някой по-добър
Снимка: iStock/Guliver

Независимо колко добре се чувствате в отношенията си с половинката, ранните етапи на връзката ви са периодът, в който трябва да бъдете най-предпазливи. Според семейните терапевти, една от най-големите грешки, която голяма част от жените правят през тези първи месеци на любов, е пренебрегването на знаците, смятайки че са срещнали "единствения". Ето обаче няколко сигурни знака, че определено заслужавате по-добър партньор, независимо колко "пеперудите в стомаха" настояват за друго!

1. Той не уважава вашите граници

Това може да се покаже по много различни начини. Например, ако сте в бар и кажете, че не искате друго питие, той все пак ще поръча още. Ако ви кара да се чувствате виновни, когато не сте в настроение за секс или пък отказвате да изпробвате нещо по-специфично. Спазването на вашите граници е един от начините, по които партньорът ви показва, че той държи на вас.

2. Очаква винаги да сте на разположение

В началото на връзката ви прекарването на много време заедно се случва естествено. Нещата все още са нови, така че сте развълнувани и сякаш светът е спрял да съществува. Но ако вашият партньор е твърде взискателен към вашето време като цяло, това не е добър знак. Ако той има нереалистични очаквания, това може да е признак на емоционална нестабилност или разстройство на личността.

6 НЕЩА, КОИТО МЪЖЕТЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ ЗА ЛЮБОВТА С БЪЛГАРКА

3. Не ви приема като равноправен партньор

Здравите взаимоотношения са равностойни балансирани партньорства. Това означава, че давате толкова, колкото получавате, и имате еднакво мнение за случващото се във връзката. Както казва Калеб Бак, експерт по здравни и уелнес услуги, това трябва да се уточни в началото на връзката ви, а не след време да установите, че половинката ви очаква да раждате деца и да готвите по цял ден.

4. Не вярва в любовта ви

Хората, които страдат от ниско самочувствие, изпитват затруднения да приемат и разпространяват любов към другите. Това може да се окаже голям проблем, защото първо той ще ви държи на разстояние, и второ – ще търси постоянна валидация по нездравословен начин.

5. "Шеговито" ти се подиграва пред други

Уважението е важна ценност, ако искате връзката ви да работи. То се демонстрира с доброта и защита на партньора, а не са с шеги на техен гръб. Колкото и невинно да изглежда, това е знак за господство и неуважение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама