Да си тръгнете от мъж, който наранява сърцето ви, ви прави смели


Да си тръгнете от мъж, който наранява сърцето ви, ви прави смели
Снимка: iStock/Guliver

Време е да помислите за себе си и за щастието си! Време е да си тръгнете от тези, които нараняват сърцето ви.

Не бива да се преструвате, че всичко е наред, докато бавно умирате отвътре. Не се примирявайте с лошо отношение, защото по-скоро ще страдате в мълчание, отколкото да живеете без този човек. Няма нужда да се насилвате да преминете през още по-голям ад.

Въпреки че изкушението да вярвате в добри думи е голямо, не забравяйте, че не се изисква да приемате извинение от токсични хора. Не бива да им се дава втори шанс за пореден път. Фактът, че ви молят за прошка не означава, че са искрени, нито че им дължите нещо. Нито време, нито внимание, а още повече сърцето си.

Не обвинявайте себе си, че сте решили да помислите за живота си. Не си мислете, че сте лош човек, защото постъпвате правилно във връзката. Не забравяйте, че не сте виновни за това, че искате да сте щастливи! Вината е изцяло тяхна - на хората, които не могат да оценят истинската любов и сега стоят и молят за извинение и дават празни обещания, че това никога повече няма да се повтори. Извиненията им обикновено са неискрени. 

КАК ДА НАМАЛИМ БОЛКАТА ОТ РАЗДЯЛАТА

Ние не можем да предвидим дали някой ще ни нарани, или не, но можем да решим дали да дадем шанс на този токсичен човек да ни навреди отново. Заслужава ли той да бъде част от бъдещето ни? Искаме ли да рискуваме или да си тръгнем, за да търсим щастието си?

Ако прошката и по-нататъшната раздяла ще ви донесат мир, тогава приемете извиненията и продължете напред. Хубаво е да простите, но си помислете - заслужава ли човекът, който ви е карал да страдате толкова дълго, да му дадете втори шанс отново... и отново...

А ако не можете да простите на човек, ако не можете да го погледнете в очите и да приемете извинението, това е нормално. Не е нужно да прощавате на никого. Не е нужно да успокоявате никого, като приемате всички тези извинения, които може дори да не са искрени. Не забравяйте, че ако решите да си тръгнете от някой, който ви измъчва и ви лъже, не ви прави лош човек. Прави ви силни и смели!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама