Емоционалните нужди, които мъжете имат, но няма да признаят


Емоционалните нужди, които мъжете имат, но няма да признаят
Снимка: iStock/Guliver

Всички хора са уникални и въпреки че има много прилики между мъжете и жените, има и много различия, които понякога правят общуването объркващо. Нашите мозъци работят по различен начин, хормоните ни са различни и обикновено имаме различни емоционални нужди. И тъй като всички подхождаме към света от нашата собствена перспектива, не е изненада, че мъжете са склонни да правят за своите половинки това, от което се нуждаят самите те. В човешката природа всички сме склонни да даваме това, което искаме да получим. А ето и какви са емоционалните нужди на мъжете.

5 ТИПА МЪЖЕ, НА КОИТО НЕ МОЖЕ ДА РАЗЧИТАТЕ

1. Трябва да се чувстват необходими

Мъжете са рискували живота си в продължение на десетки хиляди години – излизали са на лов, защитавали са семействата си, справяли са се с извънредни ситуации и т.н. По онова време за жените е било лесно да оценят мъжествеността. Днес обаче дамите имат работа (често по-доходоносна от тази на половинката), могат да се грижат за себе си, а за „мъжките” работи могат да наемат човек. И се стига до това, че мъжете вече рядко се чувстват необходими във връзката си.

2. Трябва да се чувстват оценени

Всеки мъж има нужда това, което прави, да има положително въздействие върху жената, има смисъл и цел. Показването и изразяването на признателност за малките и големите неща ще допринесе много за самочувствието му във връзката. Можете да му кажете, че оценявате колко упорито работи или сте му благодарни, че е пуснал прахосмукачка.

3. Искат доверие

Критиката изтощава всеки човек. Ако мъжът до вас направи грешка, например забрави да купи мляко, не се сърдете.

4. Нуждаят се от време сами

За всеки мъж това време означава нещо различно - четене на вестник, гледане на спорт или видео игри. Мъжете намаляват стреса по този начин и за тях е нещо като мини ваканция. Затова осигурете им този час, без да мрънкате.

5. Трябва им време в отношенията

Мъжете минават през доста непонятен за повечето жени емоционален цикъл на отдръпване, сближаване, пак отдръпване. Този цикъл наподобява на много гладен човек, който изяжда голяма част от порцията си, докато не почувства ситост, оставя останалото в чинията и след 20-30 минути дояжда и него. Мислете за нуждата на мъжа от емоционална близост по този начин.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама