Жената паяк: Богинята на тъкачеството и баланса


Жената паяк: Богинята на тъкачеството и баланса
Снимка: iStock/Guliver

Всички малки (а и отдавна пораснали) деца се вълнуват от образа на Спайдърмен. Но истината е, че много векове преди той да се появи като образ, е имало Спайдъруоман. Митовете и легендите за жената паяк са наистина вълшебни и много интригуващи. Нейните символи, разбира се, са паяци, мрежи и изтъкани покривки.

Образът на жената паяк се появява в митовете на югозападните индианци като изобретателен помощник, който има магически сили и напътства съдбата на всеки човек. Без значение с какви проблеми или препятствия се сблъсквате, тази богиня създава правилната мрежа от енергия, която да ви насочи към правилния път.

МАЯ: ЗАБРАВЕНАТА БОГИНЯ НА ПРИРОДАТА

Легендата разказва, че домът на жената паяк се намира в Аризона, в пещера, която днес носи името Spider rock. В друг мит, едно племе гони младеж от Навахо в нейния каньон. Тя пуска копринен шнур в долината и го издърпва в дома си. Той чака с нея, докато врагът си тръгне, а след това тича у дома, за да разкаже на племето си за своето бягство.

Като благодетел на цялото човечество, тази богиня учи хората как да тъкат и да стопанисват. Тя защитава невинните и се бори за възстановяване на баланса.

В метафизичните теории целият живот се разглежда като мрежа, а всеки човек е само една нишка. Жената паяк разкрива силата и целта на всеки човек, давайки психически сили и целеустременост. Вярва се, че за да предизвикате нейната помощ в момент на трудност, трябва да вземете индиански ловец на сънища, който прилича на мрежа, и да го окачите над леглото си, за да може Жената паяк да разкрие уроците си, докато спите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама