Жени, това са най-големите грешки при любовните срещи


Жени, това са най-големите грешки при любовните срещи
Снимка: iStock

Искате да имате човек до себе си, търсите истинската любов, но постоянно се сблъсквате с разочарования. Много е вероятно сами да саботирате себе си, отблъсквайки качествените мъже от живота си. Ако следващите 5 неща са ви познати, най-вероятно трябва да промените стратегията си, когато става въпрос за романтични срещи.

1. Правите се на недостъпна твърде дълго

Много жени смятат, че ако се правят на труднодостъпни, това е сигурен начин да грабнат вниманието на някого, когото харесват. Че играенето на игрички ще покаже, че не се впечатляват толкова лесно от ухажори и че имат високо мнение за себе си.

Добре е да се правите на недостъпни, ако се случва само за кратък период от време и ако го правите по правилния начин (не прекалявате). Въпреки това, ако се случва твърде дълго, е абсолютно бедствие и една от най-големите грешки при запознанствата, които човек може да направи.

Чудите се защо?

Защото другият човек ще си помисли, че никога не сте се интересували от него и че просто си играете с него. Има по-добри начини да го уведомите, че сте жена с висока стойност, вместо да се прави на недосегаема. Един такъв пример е да посочите вашите граници и да се придържате към тях.

Вижте още: 5 правила, които трябва да следвате по време на първа среща

2. Стараете се твърде много

Винаги ли сте тази, която първа се обажда и изпраща съобщения?

Винаги ли вие го каните на среща?

Чувствате ли, че трябва да се стараете твърде много, за да спечелите вниманието му и да разкриете симпатиите си?

Ако се опитвате твърде много да спечелите обичта му, има причина зад това. Може би смятате, че не сте достойни за любов и трябва да се постараете да я заслужите, което често е свързано с травми от детството и изисква адекватна терапия.

Или той наистина не се интересува от вас и мислите, че като се стараете твърде много, ще го накарате да промени мнението си. Ако случаят с вас е такъв, ето какво трябва да ви кажем: никога не можете да накарате някого да се заинтересува от вас или да се бори за вас, като се стараете твърде много.

Да се опитвате твърде много да впечатлите някого е свързано с отчаяние и липса на любов към себе си. Така че, вместо да влагате всичките си усилия, за да направите някого като вас, съсредоточете се върху това да се влюбите в себе си и ще започнете да привличате правилните хора.

3. Прекалено много изисквате

Искате ли вечерите/напитките винаги да бъдат плащани от него? Искате ли той да ви помага с всичко, през което преминавате в момента? Изисквате ли да прави това, което казвате?

Подобно на твърде многото усилия, твърде многото изисквания е друга грешка при любовните срещи. В интерес на истината, прекаленото старание и твърде многото изисквания са две токсични крайности и като такива трябва да се избягват.

Имайте предвид, че човекът, с когото излизате, не е отговорен за вашето щастие, финанси и благополучие. Той може да ви помогне с нещата, ако иска, но не трябва да изисквате от него да прави неща вместо вас, особено ако не му е удобно.

Прекаленото изискване е рецепта за нещастна и нездравословна връзка, в която един човек изисква, а другият се опитва усилено да задоволи нуждите му в замяна на любов и привързаност. Искате ли да сте в такава връзка?

Вижте още: 6 неща, които ги има в идеалните любовни отношения

4. Мислите, че трябва да имате моментална химия

Много хора смятат, че трябва да изпитат интензивна и моментална химия още на първата среща. ИЗНЕНАДА: Това рядко се случва.

Така че, когато не усетите онази мигновена и силна емоция, за която всички говорят, може да спрете да се интересувате от него.

Ето какво е с химията: някои хора я изпитват на първата среща, докато други се нуждаят от повече време, за да я усетят. Химията не е нещо, което винаги се случва по подразбиране, но може да бъде и процес. Нивата на химията се повишават чрез зрителен контакт, дълбоки разговори, фини докосвания, смях и добро прекарване.

Вижте още: Ако тези 7 неща се случат на първа среща, не отивайте на втора

5. Правите секс твърде рано

Да правите случаен секс с някого, с когото не смятате, че ще имате връзка, е съвсем различно нещо. Но да правите секс твърде рано с някого, когото виждате като потенциален партньор, несъмнено е една от най-големите грешки при запознанствата.

Сега, какво точно е "твърде рано"? Има едно неписано правило, че сексът на трета среща е абсолютно приемлив. Това не е така при всички и, по наше скромно мнение, не трябва да бъде. Отнема време, за да опознаете някого, така че не трябва да правите секс поне 5 седмици, докато се опознавате.

Освен това всичко зависи от това колко чести са вашите срещи. Ако се срещате веднъж или два пъти месечно, тогава процесът на опознаване ще бъде по-дълъг от обикновено. Ето още един ценен съвет: забравете за тези цифри и неписани правила, но се съсредоточете върху това какво чувствате към човека, с когото излизате. Изградили ли сте емоционална връзка? Чувствате ли, че сте готови да правите секс с него или се притеснявате да го направите твърде рано?

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама