Живот след раздяла: 6 грешки, които хората правят най-често


Живот след раздяла: 6 грешки, които хората правят най-често
Снимка: iStock

Всеки човек иска любовта да трае вечно. Уви, животът има друго мнение по този въпрос. Любовта се променя, развива и понякога завършва зле. Това е естествен процес, но хората трудно могат да го разберат.

Раздялата не е лесна, но тя не е краят на нашия живот и трябва да продължим напред. За жалост, много хора допускат някои грешки, след раздялата с любим човек:

Опитвате се да останете приятели

Чисто теоретично това е съвсем реално. Но не и в момент, когато негодуванието и възмущението са все още на преден план. На тази основа приятелството по принцип не може да се изгради. И още по-лошото е, ако някой от вас реши да говори "приятелски" за новата си връзка. Е, на това може би малцина могат да издържат.

Обвинявате себе си

Разбира се, че имате някаква вина за раздялата, но не само вие носите отговорност за случилото се. По-добре е да не обвинявате себе си, а да си правите изводи – къде сгрешихте, какво трябва да промените в себе си, с какъв тип личности е по-добре да не общувате. Всяко преживяване може да бъде полезно. В крайна сметка не искате да се случи подобна ситуация в бъдеще, нали?

КАК ПРЕЖИВЯВА РАЗДЯЛАТА ВСЯКА ЗОДИЯ

Веднага променяте статуса си в социалните мрежи

Да, в някои ситуации е важно да уведомите целия свят, че вие вече сте свободна жена и че сте готови за "активно търсене". Но все пак изглежда някак странно и предизвикателно. Връзките са нещо много лично и да разказвате за отношенията си на всички не е добра идея.

Промяна на стила

Всъщност, защо не? Винаги може да промените прическата или да се боядисате. Основното нещо - не правете нещо крайно, като татуировки, за които ще съжалявате. Ако раздялата се превърне във вашата мотивация да влезете във добра физическата форма и да се запишете във фитнеса - чудесна идея. Плюс това, радикалната промяна в имиджа е добър психологически ход, който ви позволява да се отървете от избледняващи чувства и емоции.

5 НЕЩА, КОИТО ДА НАПРАВИТЕ ЗА СЕБЕ СИ СЛЕД РАЗДЯЛА

Започвате нова връзка веднага

Много хора бързат да се впуснат в нова връзка, дори и без чувства, за да запълнят празнотата. Това е много грешно-  новият партньор ще почувства, че нямате специални емоции към него и просто го използвате. Заради това той ще си тръгне и вие ще трябва да преживеете още една раздяла.

Отмъщение

Опитите за унижение на друг човек рядко носят успех, но те показват, че поне ви е "грижа". Въпреки това трябва да внимавате да не прекалите с действията си и да накарате много хора да страдат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама