Каква е разликата между любовта и страстта


Каква е разликата между любовта и страстта
Снимка: Thinkstock/Guliver

Любовта изобщо не изключва страстта. Между другото, страстта може да породи любов - това също е факт. Истинската любов обаче не се основава единствено на идеализацията на партньора. Тя има различна цел - постепенно да се отваряте един към друг, да се разбирате, да се приемате с всички недостатъци и грешки.

Похотта и страстта са способни да лишат най-умните хора от разум и критично мислене. Затова е толкова важно ясно да разберем какво означават тези две думи - „любов” и „страст”.

И така, страстта е променено състояние на човек, което е „програмирано“ от примитивния инстинкт на възпроизвеждане.

Между другото, научните изследвания потвърждават, че по времето, когато тези инстинкти контролират човек, мозъкът му е сякаш под влияние на наркотици. Учените дори извършили MRI сканиране за доброволци и стигнали до извода: както под въздействието на кокаин, така и в състояние на силна жажда за физическо удовлетворение, се активират същите области на мозъка.

Когато отношенията между партньорите започват да се развиват, хормоните просто "бушуват". Това се нарича страст. Виждате човека, който е изрисуван в главата ви, забелязвате само положителни моменти, абсолютно не обръщайте внимание на недостатъци и т.н.

Чистата страст в най-чистия й вид се основава единствено на физическо привличане и фантазии колко страхотно ще бъде времето, прекарано с даден човек. Ето защо това бързо се „разсейва“ при сблъсък с реалността. Оказва се, че партньорът ви не е перфектен (като всички нас). Тоест, в един ден сваляме розовите си очила и се чудим: „Това същият човек, в който се влюбихме ли е?“

Трябва да се подчертае, че влюбването изобщо не изключва страстта. Между другото, страстта може да породи любов - това също е факт. Истинската любов обаче не се основава единствено на идеализацията на вашия партньор.

Така че, предлагаме ви да разберете каква е разликата между любовта и страстта?

Признаци на страст

Вие сте напълно фокусирани върху външния вид на обекта на обожание. Неговото лице, тяло, усмивка ... Просто не можете да свалите очи от него.

Интересува ви само физическата интимност, а не комуникацията.

Предпочитате фантазиите си, отколкото обсъждането на истински чувства.

Вие сте любовници, но не и приятели.

АКО ЩЕ ОБИЧАТЕ, НЕКА Е ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ

Признаци на любовта

Искате не само физическа близост, но прекарвате възможно най-много време заедно.

Обичате да говорите помежду си и можете да разговаряте с часове наред.

Вие сте съсредоточени върху чувствата един към друг, обсъждате ги открито.

Той или тя ви мотивира да работите върху себе си, за да станете още по-добри.

Вие представяте своята половинка на приятели и роднини.

Това са основните разлики между страстта и любовта. Запомнете едно- един ден страстта може да изчезне и да се превърне в любов и въпреки че главата ви вече няма да е толкова замаяна, ще се чувствате много щастливи и спокойни до своя човек!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама