Какво не знаем за секса?


Какво не знаем за секса?
Снимка: iStock/Guliver

Ето 4 интересни факта, които може би не знаете за секса.

Сексът е доказан лек срещу главоболието

Да, точно така - сексът лекува мигрена. Сексуалните удоволствия могат не само да ви направят по-щастливи, но и по-здрави. Този факт е доказан и с няколко направени проучвания, при които всички взели участие казват, че главоболието им значително намалява след креватните изпълнения. Учените предполагат, че сексът отключва производството на ендорфин, който по естествен път притъпява болката в човешкото тяло. Ето още една причина да практикувате по-често секс с вашата половинка.

КАК ДА ВЪЗБУДИМ МЪЖЕТЕ

Мъжете, които се изявяват като „домакини”, не отделят достатъчно време за секс

Според направено проучване се е стигнало до извода, че мъжете, които помагат с домакинската работа на половинките си, правят секс по-рядко. Може би гледката един мъж да чисти, готви, пере и т.н. не е чак толкова привлекателна за жените. Те предпочитат техният избраник да практикува по-мъжки неща и по-рядко да се навърта около кухнята, например. Все пак, не си правете много крайни изводи, по-добре се допитайте до своята мацка – тя може пък да няма нищо против вие да готвите и чистите. А  желанието за секс и страстта може да се засили без значение как сте си разпределили ролите вкъщи. Но за това трябва практика.

 Мъжете, чиито жени имат добре платена работа,  са по-склонни към заболявания

Както са казали: "Повече пари, повече проблеми". За съжаление имам много истина в тези думи.  Според направено проучването е установено, че съпрузите, които получават по-малка заплата от своите половинки са по-склонни към заболявания и всякакви здравословни проблеми.  Прието е мъжете да са тези, които да издържат семейството и да му осигуряват сигурност и комфорт. Въпреки че според нас това не е напълно задължително, все пак мъжът трябва да се чувства мъж, да бъде над жената. Парите, които печелят двама влюбени може да се отразят както на  физическото, така и на психическото здраве и на двамата партньори. 

Средната сесия секс изгаря само 21 калории

Много от нас си мислят, че страстите в леглото могат да заменят една тежка тренировка в залата. Да, ама не! След проведено проучване се установи, че твърдението, че сексът е напълно достатъчен да ни държи във форма не трябва да се приема за чиста истина. Според специалисти средностатистическият човек може да изгори само до 21 калории по време на полов акт. Да, правилно разбрахте, само 21 калории, което е напълно недостатъчно. Оказва се, че бягането, изкачването на стъпала, плуването и дори скачането с въже, са много по-добра тренировка, отколкото секса. Е, това не означава да замените креватните упражнения с гореизброените.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама