Любовта е избор и аз избирам теб


Любовта е избор и аз избирам теб
Снимка: iStock/Guliver

Ако има нещо, което съм научила за отношенията е, че любовта се превръща в избор. Вие доброволно избирате половинката си всяка секунда, всеки час, всеки ден.

Често ни учат, че любовта е чувство, но чувствата са мимолетни и ненадеждни. Чувствата не са истински източник на подкрепа за вас или вашия партньор. Връзката ви не може да бъде определена от нещо толкова непредсказуемо като емоциите ви в момента.

Следователно любовта е избор и аз избирам да бъда с теб. Избирам да те обичам въпреки страха в сърцето ми. Избирам да те допусна до себе си, независимо от това, което миналото ми ме е научило. Избирам да поставя сърцето си в твоите ръце, надявайки се, че няма да го разбиеш. Избирам да вярвам, че ще ми останеш верен и няма съзнателно да ме нараниш. Независимо колко скелети криеш в гардероба си - страхове, несигурности или съмнения - ще продължавам да те избирам. 

Избирам да бъда уязвима и да те допусна в сърцето ми, което умело браня. Избирам да оставя в миналото всеки спомен за предишните ми партньори, напълно да се излекувам, за да не се налага ти да носиш емоционалните ми багажи.

Избирам да бъда до теб във всяко приключение, тъй като знам, че понякога се чувстваш самотен. Избирам да те подкрепям по пътя към мечтите ти, защото знам, че и ти ще направиш същото за мен. Избирам да откривам света с теб и да оставя на заден план всичките си опасения. Избирам да ти позволя да видиш всяко кътче от душата ми - без преструвки и лъжи.

Ти не заслужаваш да бъдеш обичан наполовина. Затова е просто - избирам да бъда с теб, защото любовта е избор. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама