Любовта има и тъмна страна, но без нея няма как да знаем какво е светлината


Любовта има и тъмна страна, но без нея няма как да знаем какво е светлината
Снимка: iStock

Любовта може да бъде много различна. Понякога това е най-красивото чувство на света, а понякога е нещо страшно и тъмно. Удивително е как едно и също явление може да предизвика толкова широк спектър от чувства. Но точно това прави любовта толкова красива. В целия свят само тя единствена е най-близка до съвършенството. Доброто и злото, щастието и скръбта, красотата и грозотата могат лесно да съществуват в него.

Когато мислим за любов, първо мислим за щастие. За чувството, което е началото на нещо ново и красиво, във всеки дъх, от който се усеща животът.

Има обаче друг вид любов - много по-мрачна и по-тъжна. Когато някой обича човек, с когото никога няма да бъде заедно. Такава любов понякога се среща и това е нещо нормално. Това не е началото на нещо ново - по-скоро е краят на нещо, което би могло да бъде красиво, но никога няма да бъде.

И... любовта не винаги завършва щастливо. Не във всеки случай тя води до единството на двама души, до сливането на два отделни живота в един.

Можете да обичате някого от все сърце, но понякога да не получавате шанс да бъдете с този човек. А може да е още по-лошо - да се сближите, осъзнавайки, че не сте създадени да живеете щастливо заедно. И един ден трябва да се разделите...

Истината е, че в повечето случаи любовта сама по себе си не е достатъчна. Всички приказки, които четете, всички филми, които сте гледали, и историите, които сте чували, всички ви заблуждават. Само любовта не е достатъчна, защото любовта не е рационална.

За съжаление живеем в свят, който е логичен и рационален. И въпреки факта, че известно време можем да живеем прекрасно, гледайки през розовите очила, рано или късно реалността все пак ще иска своите права върху живота ни. Ирационалните илюзии се разтварят във въздуха като дим.

Всичко, което остава, е реалност, която далеч не винаги е така, както желае влюбената двойка.

Понякога отношенията ни с любим човек просто не работят, въпреки най-добрите ни намерения и увереност, че това е любовта на живота ни.

Но не трябва да се страхуваме от тъмната страна на любовта. Без няма никога няма да познаем светлината. И дори да ви се случи нещо лошо, дори да се разделите с любим човек, това ще бъде ценен урок. Може би ще се научите да бъдете по-смирени и разбиращи, да приемате хората с недостатъците им и следващия път няма да позволите на любовта да ви се изплъзне!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама