Обичай ме тихо и ме отведи на място, където думите не са необходими


Обичай ме тихо и ме отведи на място, където думите не са необходими
Снимка: iStock/Guliver

С помощта на поглед успяваме да очароваме или заблудим събеседника, да го накараме да се почувства специален или завинаги да завладеем сърцето му.

Много често думите изобщо не са необходими, за да изразят чувства и обич. Това се отнася до силата на невербалната комуникация - мощен начин на общуване, при който не са необходими думи, които да докоснат душата на друг човек.

Невербалната комуникация е по-малко контролирана и следователно по-надеждна и по-малко податлива на манипулация. Освен това трябва да се помни, че думите, които произнасяме, носят не повече от 10% от информацията, която бихме искали да предадем на събеседника.

80-те години на миналия век ни дадоха много шедьоври, включително игралния филм "Деца на по-малкия Бог" (или "Деца на мълчание"). Главните роли в него изиграха актьорите Уилям Хърт (Джеймс) и Марли Матлин (Сара), които получиха награда "Оскар". Това е история за глухонямо младо момиче, което се влюбва в своя ментор. Филмът е за това, че можете да разкажете за всичко на света с помощта на езика на тялото. Именно това показва кои сме всъщност.

Кулминацията е сцена в басейн близо до плажна къща. Наистина можете да оцените силата на жестовете, които си обменят главните герои на филма. Техните съобщения показват много ясно цялата любов, която изпитват. Без думи- те просто не им трябват.

По-важно от думите: силата на невербалната комуникация

Да се ​​върнем към самата сцена от филма - в него не чуваме нито една дума, но ставаме свидетели на страстен разговор, по време на който Джеймс задава любимия си въпрос, използвайки изражения на лицето, а Сара му отговаря с ласкави жестове. И виждаме, че няма съмнение и неразбиране, защото чувствата им са наистина реални.

Визуалната система на човек е най-свързана с неговите емоции. Ако искаме да скрием истинското настроение или не искаме някой да прекъсне речта ни, ние просто се отклоняваме от него. Изгледите ни предават, не даваме никакъв шанс да скрием нищо, когато другият човек ни гледа.

С помощта на само един поглед хората успяват да очароват или заблудят събеседника, да го накарат да се почувства специален, да го накара да се наслади или да завладее сърцето му завинаги.

Ако някой ви обича и вие също го обичате, тогава погледът на партньора може да предизвика усещане за "пеперуди в стомаха", което е трудно постижимо при никакви други обстоятелства.

Един поглед в точния момент, заедно с нежен жест, може да проникне в душата на друг човек, което дори и най-красивите думи в света не могат да направят.

Точно правилния поглед помага да се преодолее всяка бариера или граница, защото с нея можем да отворим сегашното си вътрешно "Аз".

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама