Не се страхувай да кажеш "Обичам те" първа


Не се страхувай да кажеш "Обичам те" първа
Снимка: iStock

Не се страхувайте да кажете чувствата си. И не търсете оправдания в главата си. Разбира се, ситуацията може да стане неудобна, ако другият не отвърне. Но тези две прости думи имат толкова голяма тежест и значение за всеки, затова е малко вероятно той да се отдалечи от вас, без да даде обяснение.

Знам, че изглежда страшно. Много „обичам те“ са се превръщали в „сбогом” в миналото и по един или друг начин сте травмирани от любовта, защото ви напомня, че и тя има „срок на годност”. Знам, че се страхувате да дадете гласност на емоциите в душата си, защото сте патили неведнъж.

6 ВИДА ИЗНЕВЯРА, КОИТО РАЗРУШАВАТ ОТНОШЕНИЯТА

Но дори ако в крайна сметка това е несподелена любов, кажете го все пак. В любовта и живота не получаваме много втори шансове, затова използвайте тези възможности, които идват и живейте без съжаление. Бъдете достатъчно смели, за да направите първата крачка понякога и достатъчно уязвими, за да кажете на човек: „Обичам те, дори и да не ме обичаш обратно.“ Защото в общество, където всички сме научени да бъдем неемоционални и безстрастни, да обичаш някого и да го кажеш на глас, е доста героичен подвиг.

Кажете му, че го обичате със сигурност, която ви плаши. Кажете му, че го обичате с всяко едно влакно на вашето същество и дълбоко в същността си. Кажете му, че го обичате до степен, че собственото ви щастие няма значение, стига той да е щастлив и вие сте готови да излезете на километри извън зоната си на комфорт. Кажете му, че го обичате с болка в гърдите, която никога не спира.

Бъдете безстрашни и безразсъдни с вашата любов. Бъдете страстни и необуздани с думите си. Не се колебайте да кажете на някого чувствата си, дори и да сте изоставени. Животът е твърде кратък, за да не опитате, а и повярвайте - струва си да живеете без съжаление.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама