Защо НЕ се нуждая от мъж, който да ме "завърши"


Защо НЕ се нуждая от мъж, който да ме "завърши"
Снимка: iStock/Guliver

Всяка жена ли иска да се ожени и да създаде семейство? Понякога не мога да не си мисля, че всичко е просто биологично желание, което има за цел да осигури оцеляването на нашия вид. Или може би социална конструкция, създадена, за да поддържа обществото да функционира по-гладко. Може би това е цинизъм, но никога не съм отричала, че съм цинична романтичка.

Всяка жена се очаква да иска да се обвърже с мъж и да има връзка. Тя трябва да има този тиктакащ биологичен часовник, който крещи „дай ми пръстен и ми направи бебе!“. Но вместо това обикновено аз съм онази, която все бяга в другата посока. Ето моите причини да не се нуждая от мъж на всяка цена.

1. Искам кариера повече, отколкото мъж

Лейди Гага веднъж каза: „Някои жени избират да следват мъжете, а някои жени избират да следват мечтите си. Ако се чудите по кой път да тръгнете, не забравяйте, че кариерата ви никога няма да се събуди и да ви каже, че вече не ви обича." В исторически план жените са се отказвали от кариерата си в името на мъже и семейства. Все още не сме постигнали толкова голям напредък в тази определена област. Но повярвайте ми, никога няма да жертвам кариерата си, защото мъж смята, че неговата е по-важна или че детето трябва да бъде гледа само от майка си до еди колко си години.

2. Обичам времето за себе си повече, отколкото бих могла да обичам друг

Добре, това е малко преувеличено, но аз ценя времето си насаме повече от другите хора. Възстановявам се, когато съм сама. Искрено се радвам на компанията на другите, но умереността е ключът към живота. Ако един мъж може да разбере нуждата ми от лично пространство и време за мен самата, това би било просто фантастично.

ТОВА СА 9-ТЕ НАЙ-ГОЛЕМИ ГРЕШКИ В ЛЮБОВТА

3. Нямам нужда от мъж

Имам работеща глава на раменете си, обещаваща кариера, добро семейство и т.н. Както се казва – „Знам какво нося на масата, така че не се страхувам да ям сама”. Чувствам се удобно в „самотния” си статус (очевидно твърде удобно).

4. И определено нямам нужда от глупости

С връзките идват някои наистина прекрасни неща, знам това. Но няма как да оставим настрана и не толкова добрите неща. Нямам време за ревност, настроения, горещи и студени моменти, или каквито и да било игри на ума. Да, може би просто не съм готова да вложа усилията, необходими за създаването на връзка.

5. Защото още не съм го намерила

Като оставим настрана всички извинения на „алфа кучката”, причината може да е, защото още не съм срещнала някой подходящ. Ще знам, че това се е случило, когато животът ми има повече възможности, а не по–малко...

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама
Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама