Плюсове и минуси на голямата разлика в годините


Плюсове и минуси на голямата разлика в годините
Снимка: iStock/Guliver

Дали разлика в годините между двама влюбени има толкова голямо значение? Нали казват, че любовта е сляпа и обичаш ли един човек, нищо не може да те спре? Може би това, че разликата ви с половинката е повече от 10 години не ви притеснява, но някои жени не мислят така. Представителките на нежния пол предпочитат мъжът да е по-голям, но с не повече от няколко години.

Понякога, ако вие сте по-младият, това също може да доведе до притеснения и за двете страни, но в крайна сметка важното е двама души да се разбират, да се обичат, независимо кой на колко години е.

Когато партньорите стават по-възрастни, разликата в годините вече не прави толкова голямо впечатление. Проблемът е по-осезаем в по-ранните години, когато партньорката ви е на 20 примерно, а вие сте над 30.

Ето кои са негативните и позитивните неща, според нас, при двойките с по-голяма разлика в годините.

Ако сте по-голям:

Има вероятност жената да ви приеме като родител - негативно

Въпреки че е прието твърдението, че мъжете се развиват и порастват по-бавно от жените, ако вие сте с десет или двадесет години по-голям от половинката си, има вероятност да приемете някои от функциите на родител. Да я съветвате, насочвате, да се грижите и притеснявате прекалено много за нея. В това по принцип няма нищо лошо, стига всичко да е в границите на нормалното.

Факт е, че вие имате повече натрупан житейски опит и има на какво да я научите, но не ѝ натяквайте постоянно, че тя е с години по-малка от вас, това може само да разруши връзката ви. Не започвайте да се държите като родител и да се отнасяте с партньорката си като с дете. Все пак вие сте двойка и трябва да се държите като такава.

6 НЕЩА, КОИТО ГИ ИМА В ИДЕАЛНИТЕ ЛЮБОВНИ ОТНОШЕНИЯ

Тя ще ви приеме за по-улегнал и стабилен – положително

В повечето случаи по-възрастните партньори са по-стабилни, вече финансово независими, което ги прави и по-желани. Жената иска да знае, че има до себе си мъж, а не момченце. Приятно ѝ е, когато се чувства сигурна и защитена, когато има кой да се грижи за нея.

По-възрастният мъж има по-голяма вероятност да се е наживял, той вече е имал няколко връзки, наслаждавал се е на ергенския живот. Ето защо е предпочитан от жените, когато става въпрос за сериозна връзка.

Ако сте по-млад:

Тя гледа на вас като на малко момче

Понякога жените не гледат много сериозно на партньорите си, които са доста по-млади от тях. Както вече споменахме в горните редове, тя дори може да приеме ролята на майка. Има вероятност да е по-успяла и независима. Докато вие сте още студент, вашите ви плащат квартирата и прочие, тя може би вече гради кариера, има своите успехи и е финансово стабилна. Никой мъж не иска партньорката му да се грижи за него, да го издържа и т.н. Всъщност може би има и такива мъже, но те по-скоро може да се нарекат момченца.

Има какво да научите от нея - положително

Нали знаете великата мъдрост: Вземи кака да те отрака. И ние не виждаме нищо лошо в това, вашата половинка да ви научи на разни неща, които може да са ви от полза с някоя от следващите връзки. Дори и мъжете не се раждат научени и понякога иска да знаят, че до тях има някой, който може да им покаже нещо ново, да ги напътства, да им помага.

Ако обаче искате връзката ви да е по-сериозна, дори нещо повече – да създадете семейство с вашата партньорка, бързо трябва да се научите да бъдете мъж и да не позволявате разликата във възрастта да се окаже фатална.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама