Не всяка жена има нужда от мъж, за да е "завършена"


Не всяка жена има нужда от мъж, за да е "завършена"
Снимка: iStock

От всяка жена се очаква да се обвърже с мъж и да има връзка. Освен това, тя трябва да има този тиктакащ биологичен часовник, който крещи „дай ми пръстен и ми направи бебе!“.

Всяка жена ли иска да се ожени и да създаде семейство? Понякога всичко изглежда, сякаш е просто биологично желание, което има за цел да осигури оцеляването на нашия вид. Или може би социална конструкция, създадена, за да поддържа обществото да функционира по определен начин. Може би това е цинизъм, но никога не съм отричала, че съм цинична романтичка. И все пак, ето кои са причините, които ме карат да не се нуждая от мъж на всяка цена.

1. Искам кариера повече, отколкото мъж

Лейди Гага веднъж каза: „Някои жени избират да следват мъжете, а някои жени избират да следват мечтите си. Ако се чудите по кой път да тръгнете, не забравяйте, че кариерата ви никога няма да се събуди и да ви каже, че вече не ви обича." В исторически план жените са се отказвали от кариерата си в името на мъже и семейства. Все още не сме постигнали толкова голям напредък в тази определена област. Но повярвайте ми, никога няма да жертвам кариерата си, защото мъж смята, че неговата е по-важна или че детето трябва да бъде гледа само от майка си до еди колко си години.

2. Обичам времето за себе си повече, отколкото бих могла да обичам друг

Добре, това е малко преувеличено, но аз ценя времето си насаме повече от другите хора. Възстановявам се, когато съм сама. Искрено се радвам на компанията на другите, но умереността е ключът към живота. Ако един мъж може да разбере нуждата ми от лично пространство и време за мен самата, това би било просто фантастично.

Вижте още: Не винаги финишираме с любовта на живота си и товаа е нормално

3. Нямам нужда от мъж

Имам работеща глава на раменете си, обещаваща кариера, добро семейство и т.н. Както се казва – „Знам какво нося на масата, така че не се страхувам да ям сама”. Чувствам се удобно в „самотния” си статус (очевидно твърде удобно).

4. И определено нямам нужда от глупости

С връзките идват някои наистина прекрасни неща, знам това. Но няма как да оставим настрана и не толкова добрите неща. Нямам време за ревност, настроения, горещи и студени моменти, или каквито и да било игри на ума. Да, може би просто не съм готова да вложа усилията, необходими за създаването на връзка.

5. Защото още не съм го намерила

Като оставим настрана всички извинения на „алфа кучката”, причината може да е, защото още не съм срещнала някой подходящ. Ще знам, че това се е случило, когато животът ми има повече възможности, а не по–малко...

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама