Обичай я с цялото си сърце или позволи на някой друг да я обича


Обичай я с цялото си сърце или позволи на някой друг да я обича
Снимка: iStock

Прекарах пет години, наранявайки добра жена, като останах с нея, но никога не я избрах напълно.

Исках да бъда с нея. Много исках да я избера. Тя беше изящна жена, блестяща и забавна, секси и чувствена. Тя можеше да накара цялото ми тяло да се смее с бързото си, тъмно остроумие и ме пленяваше с нейната екзотична красота. Събуждането ѝ всяка сутрин с притиснати ръце в ръцете ми беше моето щастливо утро. Обичах я лудо.

За съжаление, както се случва с много млади двойки, нашите различни представи за любовта бързо създадоха стресиращи предизвикателства в отношенията ни. Често се чудех дали има друга жена, която е по-лесно да обичам и която може да ме обича по-добре.

Докато месеците минаваха и тази мисъл все повече и повече се отразяваше в главата ми, аз я избирах все по-малко. Всеки ден в продължение на пет години наранявах нея и себе си.

ИСТИНСКИТЕ МЪЖЕ ПРАВЯТ ТЕЗИ НЕЩА

Останах при нея. Просто спрях да я избирам. И двамата пострадахме.

Избирането ѝ би означавало всеки ден да се съсредоточа върху даровете, които внася в живота ми, за които бих могъл да бъда благодарен: нейния смях, красота, чувственост, игривост, грижа и още много неща.

За съжаление, често ми се струваше почти невъзможно да я прегърна или дори да видя това, което беше толкова диво и прекрасно в нея. Бях прекалено съсредоточен върху гнева, несигурността, исканията и други аспекти на нейната силна личност. Колкото повече се съсредоточвах върху нейните недостатъци, толкова повече започвах да показвам моите лоши черти. Естествено, това само увеличи напрежението в отношенията ни... И така 5 години.

Тя се бори силно, за да ме накара да я избера. Това е глупава задача. За да бъда честен, тя също не ме избра изцяло. Но как да избереш човек, който не може да те обича.

Сега осъзнавам обаче, че често се ядосваше, защото не се чувстваше в безопасност с мен. Тя почувства, че не я избирам всеки ден - по моите думи и действия - и се страхуваше, че ще я изоставя. Всъщност аз я изоставих.

Като не я избирах напълно всеки ден в продължение на пет години, като се съсредоточих върху това, което ме притесняваше, а не върху това, което обожавам в нея, я изоставих. Като скъпоценно ароматно цвете, което внесох гордо в дома си, но след това не успях да опазя, за което не се грижех... Оставих я сама по безброй начини да изсъхне в сухата гореща жега на интимната ни връзка.

Помнете - вашият любим човек заслужава да бъде избиран с любов. Любимият ви човек заслужава да бъде избран с ентусиазъм. Всеки ден. Вашият любим човек заслужава да бъде обичан. Всеки ден.

Ако не можете да я обичате, оставете я. Пуснете я - нека търси своето щастие!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама