Помнете, че любовта никога няма да ви нарани. Нараняваме се ние


Помнете, че любовта никога няма да ви нарани. Нараняваме се ние
Снимка: iStock/Guliver

Не любовта, но самите ние сме виновни за това, че не можем да изградим здрави отношения.

Любовта е най-мощната сила в цялата Вселена. Благодарение на нея светът се върти. Благодарение на нея животът съществува. Любовта е онова необяснимо вещество, което съчетава отделно съществуващи и на пръв поглед напълно различни неща.

Любовта е нашата част и същност, независимо дали я искаме, или не. И когато по някаква причина (лош опит, страх, разочарование) се отказваме от нея, тогава всъщност се изоставяме... Бягаме от човека, който наистина сме. Чувстваме се самотни в този огромен свят. Не разбираме как да живеем и какво да правим.

Отказът от любов е най-голямата и най-страшна грешка, която човек може да направи. Разберете: невъзможно е, нереалистично да изоставим това, което е в нас, което е нашата същност.

Така замислен от природата: нашият свят е любов.

Когато се отказваме от любовта, тогава всъщност се отказваме от себе си и живота си. Когато в живота няма любов – в него просто няма нищо. Пари, успех, слава - всичко това е илюзия. Като сапунен мехур: красив е, но вътре - празнота.

Често чувате истории на хора, които говорят за това колко искрено са обичали някого, но това им е донесло само болка и разочарование. И те вече не искат да преминат през това отново. Боли твърде много...

Колко грешат! Любовта не е нещо, което боли. Любовта не е нещо, което разбива сърцата и душите на малки парчета.  Ние само си причиняваме болка!

Много хора избират типа "любов-контрол", който няма нищо общо с истинската любов. Те контролират почти всяка стъпка на партньора си, решавайки, че знаят перфектно какво е по-добре за него, за какво да мечтае, какво да прави с живота си и така нататък. Така го лишават от свободата му. Той буквално се задушава от такава "любов".

Така се оказва, че вместо да позволят един на друг да бъдат себе си, да бъдат свободни, те, напротив, заключват партньора си в клетка, лишават се от свобода.

Вместо да позволят един на друг да бъдат себе си и да живеят както душата им иска, те просто затъмняват светлината и спокойствието един на друг. Те несъзнателно унищожават съдбите си, живота си. Не е само много лошо и тъжно. Това деструктивно засяга и двамата партньори.

Любовта е много проста и няма нужда да усложнявате нищо. Просто трябва да се обичате и да не се наранявате. Нищо сложно.

Любовта означава, че трябва да внесете нещо добро в живота на друг човек и обратното.

Помнете, че любовта никога няма да ви навреди. Самата тя знае всичко, самата тя ще направи всичко. Тя носи щастие. Основното нещо е да не се намесвате...

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама