Сигурни знаци, че сте във връзката, която заслужавате


Сигурни знаци, че сте във връзката, която заслужавате
Снимка: iStock

Не е лесно да намерите връзка, в която сте щастливи 100% от времето, ако въобще съществува такава. Връзките идват с техния дял от компромиси, преговори, спорове и разочарования. Когато обаче чувството за комфорт и лекота е по-силно от останалите емоции, знаете, че най-накрая сте намерили връзката, която заслужавате. Ето житейските моменти, които доказват, че сте във връзката, която заслужавате.

1. Нещата, които са важни за вас, имат значение и за него

Не е нужно да имате едни и същи хобита и интереси, но когато сте в стабилна и пълноценна връзка, нещата, които са важни за вас, имат значение и за вашия партньор. Може да е нещо супер дребно – разговор в офиса, случка от деня или промоция в супермаркета.

2. Чувствате се чути

Ако половинката ви помни уж незначителни неща, но с доста голяма сантиментална тежест за вас като спомени с баба ви на село, то значи сте на правилното място.

7 НАЧИНА ДА ЗАДЪРЖИТЕ ЕДИН МЪЖ

3. Можете да говорите открито

Всички връзки имат своите „препъни камъчета”, но е от съществено значение да говорите за нещата, които ви притесняват или ви създават дискомфорт. Ако не се страхувате да говорите, за да не разстроите партньора си, значи всичко е наред.

4. Нямате нужда от планове, за да се забавлявате

Всеки ранен етап на връзка е белязан от много срещи и пътувания, но след като се почувствате по-удобно, сякаш сте доволни просто да се мотаете вкъщи, без да правите нищо. Ако това съвсем не ви притеснява, както и липсата на планове за уикенда, знаете, че сте срещнали правилния човек.

5. Половинката ви винаги спазва думата си

Може да е кино или обещание да се поправи нещо, но за всяка връзка е важно партньорът да спазва думата си.

6. Не преминавате границите на другия

От съществено значение е да познавате, признавате и уважавате границите на другия от самото начало. Трябва да можете да кажете „не“, без да се чувствате виновни и да положите усилия да излезете от зоната си на комфорт, вместо да се инатите. Спазването на границите е един от най-добрите начини да се разбере дали връзката ви ще просъществува.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама