Ти не беше моята сродна душа, ти беше моят най-голям урок!


Ти не беше моята сродна душа, ти беше моят най-голям урок!
Снимка: iStock/Guliver

Винаги съм вярвала, че някъде там съществува и моята друга половина, която ще ме допълни. Човекът, който е предназначен да прекара живота си с мен и някой, който е предопределен да бъде само мой. Човек, който ще ме спаси и който ще ме остави аз да го спася. Мъж, който ще ме завърши и който ще ми даде всички неща, за които дори не знаех, че ми липсват. Мъж, който ще ме обича, независимо какво става и който ще оцени безусловната ми любов.

Знаех, че някъде там съществува моят мистър Перфектен, моят Принц. И не очаквах той да е перфектен - исках любовта ни да бъде съвършена и ми се искаше двамата да сме напълно несъвършени един за друг. Този мъж никога не би ме оставил сама и би ме обичал, независимо какво. В същото време той никога не би поставил под съмнение любовта ми към него.

Мислех, че този човек ще бъде моя сродна душа и ще ми бъде пратен от съдбата, и бях сигурна, че този човек ще влезе в живота ми точно когато трябва!

И когато те срещнах, бях сигурна, че си този човек. Когато за първи път започнахме да се виждаме, ти имаше всички тези качества, за които мечтаех. Това не беше твоят външен вид или парите ти - просто беше начинът, по който се отнасяше с мен. Не очаквах да се държиш с мен като с принцеса, но точно така ме караше да се чувствам. Чувствах се оценена, уважавана, обичана и искана и те бяха нещата, които исках най-много.

Така че аз бях убедена, че ти си моята сродна душа, че си човекът, когото чаках толкова дълго. И аз бях толкова щастлива, че най-накрая влезе в живота ми, че не видях, че се променяш с времето. Не виждах, че се преструваш на този перфектен човек, докато не се увериш, че си попаднал под кожата ми.

И дори когато започнах да го забелязвам, отказах да видя истинското ти лице. Дори когато видях, че ме приемаш за даденост, че любовта ти към мен очевидно избледнява, се опитах да те оправдая и да те разбера. Исках толкова много да повярвам в нашата приказка, че не бях готова да позволя на каквото и да било, да унищожи този прекрасен твой образ, който беше лъжа...

МОГА ДА ТЕ ПРЕМАХНА ОТ ЖИВОТА СИ, НО РАНАТА ЩЕ ОСТАНЕ

И тогава един ден ти ме остави, заради друга жена. Просто така, ти се отдалечи от живота ми. Ти се отдалечи от нашия живот, от всичко, което бяхме планирали и мечтали заедно. Ти си тръгна, сякаш не значех нищо за теб и сякаш никога не си ме обичал. И предполагам, че никога не си ме обичал.

Когато си тръгна, бях съсипана. Счупи сърцето ми и разби всичките ми надежди и мечти. Уби невинното момиче, което вярваше в любовта и приказките и ме накара да се изправя пред истинския живот. Накара ме да се сблъскам с болка и разочарование. Видях те като човека, с когото исках да прекарам остатъка от живота си и ми отне много време, преди да разбера, че това няма да се случи.

Отне ми доста време да взема парченцата от разбитото ми сърце, които ми останаха.

Вече не вярвам в приказките и знам, че понякога любовта не е достатъчна, но аз получих много ценен урок в живота си. Сега съм по-силна и по-мъдра.

 

Искам само да ти кажа, че ти простих. Не само това, но съм благодарна за всичко, което ми причини. Защото ако не беше ти, никога нямаше да стана силната, могъща и независима жена, каквато съм сега.

То не беше моята сродна душа, но беше моят най-ценен урок и ти благодаря!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама