Мога да те премахна от живота си, но раната ще остане


Мога да те премахна от живота си, но раната ще остане
Снимка: iStock/Guliver

Мога да крещя и да те наричам с най-различни имена. Мога да ти кажа, че не ми пука вече за теб. Мога да ти напиша дълго красноречиво съобщение, в което да изброя всичко, което си направил погрешно и всичко, което ми причини - но ти отново няма да разбереш.

Не можеш да погледнеш на нещата от моя гледна точка. Мислиш само за себе си. Мога да откъсна сърцето си от гърдите си и да го сложа на масата пред теб, но ти дори няма да оцениш смелостта ми. Дори не би се извинил. И никога не го направи. Това, което чувах бяха само оправдания. Постоянно показваше моите грешки, вместо да се фокусираш върху това, което наистина има значение. Нарани ме. Наистина боли.

Накрая намерих сили да те премахна от моя свят, но това няма да реши всичките ми проблеми. За съжаление, ти ме нарани толкова много, че не мога да се отърва от тази рана. Моите комплекси и преживявания няма си отидат, дори и след като ме напуснеш. Те ще останат.

Ти съсипа вярата ми в другите. Ще ми е трудно да се доверя на хората. Ще се страхувам от отношенията. Ще затворя сърцето си с висока стена, която трудно ще бъде премахната. Бих искала да кажа, че всичко ще бъде наред, щом официално напуснеш живота ми - но това не е вярно. Промени начина, по който работи мозъкът ми. Виждах най-доброто в другите. Вярвах в приказките. Виждах добрите страни на всичко. Но след връзката с теб, винаги мисля за най-лошото. Страхувам се, че всички останали хора в живота ми ще се отнасят с мен така, както ти се държа. Първо добре, а после ужасно. Мисля, че това е най-лошото. Колкото и да бягам от теб, никога не мога напълно да избягам от спомените.

ИСТИНАТА Е, ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕШ МЪЖЪТ, КОЙТО ИСКАХ ДА БЪДЕШ

Ти ми даде страхове, които преди не съм имала. Страх да не бъда изоставена. Страх, че ще се привържа към грешния човек. Страх да не пусна някой нов в живота ми, защото той може да е същия като теб... Можеш да ме наречеш както искаш и да се оплачеш, че съм неблагодарна след всичко, което си направил за мен. Бих искала да разбереш колко нелепо и глупаво изглеждаш, но ти живееш в свой измислен свят. Никога няма да разбереш колко много боли да те измамят, да те предадат. Исках да поговорим, но вече няма значение. Може да чуеш думите, но никога няма да разбереш значението им. Не разбираш през какво ме накара да мина, но аз никога няма да забравя това.

Все пак, има и нещо, за което искам да ти благодаря. Благодарение на теб разбрах как да различавам истинските от фалшивите хора. Сега вече знам какво търся в любовта - някой, който да е напълно твоя противоположност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама