Трябва да си простя, че си мислех, че имам нужда от теб


Трябва да си простя, че си мислех, че имам нужда от теб
Снимка: iStock

Искам да продължа напред. Не искам да си губя времето в съжаления. Знам, че ако не си простя за всички грешки, които направих, когато бях с него, няма да мога да продължа живота си. Трябва да се отърва от миналото и започвам с молба за прошка.

Моля се за прошка, защото повярвах на всичките му куци извинения.

Пуснах го в живота си повече пъти, отколкото трябваше. Бях прекалено наивна. Не трябваше да му давам втори шанс като начало. Съжалявам, че му дадох безброй шансове. Просто му дадох безброй възможности да ме нарани.

Моля се за прошка, защото не знаех по-добре.

Не знаех и отказах да слушам други хора, когато ми казаха, че той е просто манипулативен психопат. Мислех, че знам по-добре. Мислех, че има нещо вътре в себе си, което само аз виждам. Сгреших.

Вижте още: 7 начина да накарате един мъж да осъзнае стойността ви

Моля се за прошка, защото си загубих ценното време. Изхабих цялата си енергия в опити да го оправя, нас.

Съжалявам, че не се поправих. Бих могла да постигна толкова много неща, ако просто се бях съсредоточила върху целите си. Можех да създам по-добро бъдеще за себе си. Обещавам, сега работя върху това.

Моля се за прошка, защото поставях неговите нужди пред своите.

Никога не трябваше да го правя. Той отделяше време за всичките си нужди, докато аз бях тази, която чакаше вкъщи, за да види дали ще намери време за мен.

Моля се за прошка, защото трябваше да имам връзка, но бях самотна.

Винаги бях там, за да изслушам, да разбера и да дам съвет. Никога не бих могла да разчитам на него да направи същото за мен. Когато имах проблем, трябваше да се справям сама с него. Той никога не е бил там, за да ме подкрепя, но винаги е очаквал да бъда до него.

Моля се за прошка, защото му позволих да ме накара да се чувствам недостойна.

Той ме накара да се чувствам незаслужаваща любов и уважение. Той ме накара да се почувствам така, сякаш трябваше да съм благодарна, че го имам в живота си, сякаш бях спечелила от лотарията или нещо подобно. Съжалявам, че мислех, че не съм достатъчна. Трябваше по-рано да разбера, че той не е достатъчно добър за мен.

Вижте още: 3 знака, че сте опасно обсебени от новата си връзка

Моля се за прошка, защото мислех, че трябва да бъда перфектна, за да ме обича.

Сега осъзнавам това, което вече знаех – никой не е перфектен. Всички сме само хора, пълни с недостатъци и силни страни. Ето какво всъщност е съвършенството. Това всъщност е любовта – да обичаш някого такъв, какъвто е.

Моля се за прошка, защото ми отне толкова много време, за да разбера колко невероятна съм.

Да осъзная, че съм си самодостатъчна. Да знам собствената си стойност. Аз съм компетентна. Мога да направя всичко, което си намисля. Аз съм привлекателна. Аз съм умна. Аз съм силна. Съжалявам, че някога съм мислила, че не съм.

Моля се за прошка, защото го обичах повече от самия живот. Беше прекалено.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама