В истинската любов инатът няма място


В истинската любов инатът няма място
Снимка: iStock

Когато обичате някого, няма да позволите на ината да застане помежду ви. Няма да си тръгнете при първите признаци на конфронтация. Няма да загърбите всичко, просто защото не искате да се окажете от „губещата” страна.

НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ДА КАЖЕШ "ОБИЧАМ ТЕ" ПЪРВА

Когато обичате някого истински, ще се научите да правите компромис по време на разногласия. Няма да настоявате, че сте прави. Няма да заглушите това, което казва вашият партньор, защото сте толкова сигурни, че не е вярно. Ще се опитате да видите гледната точка. Ще го уважавате достатъчно, за да го изслушате. Ще разберете, че дори и да не вярвате в абсолютната му правота, чувствата му са валидни и заслужава да бъде чут.

Когато обичате някого, няма да отхвърлите идеите му. Няма да въртите очи, когато те попита кога ще отидете на планина. Ще ходите на филми и концерти, които не са съвсем по вкуса ви, но поне ще дадете всичко от себе си да прекарате добре, за да не съсипете тяхното преживяване. Няма да прекарате цяла вечер, оплаквайки се, че ви е „длъжник”. Ще се насладите на качественото време, прекарано с него, защото предпочитате той да е до вас, отколкото някой друг.

Когато обичате истински, вашата връзка става взаимна. Научавате нови неща един от друг и научавате още толкова заедно. Това е една от най-красивите части на любовта. Фактът, че можете да изпитате нова перспектива.

Все още можете да запазите независимостта си във връзка, без упорито да отказвате да правите компромиси и да давате уважението, което той заслужава. Трябва да давате толкова, колкото получавате. Не винаги ще успеете - и това е нормално. Понякога виждането на усмивката на партньора е по-важно от егото ви. Понякога постигането на компромис е по-важно от спечелването на спор. Понякога отношенията изискват от вас да се огънете. Когато обичате някого, трябва да се сбогувате с ината си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама