Вече няма да те чакам, няма да те моля да ме обичаш...


Вече няма да те чакам, няма да те моля да ме обичаш...
Снимка: iStock

Най-лошата част от живота е чакането. Най-добрата част от живота е да имаш някой, който си струва да чакаш.

Скъпи мой,

Аз не бях момиче, което бързаше, нито за секунда. Непрекъснато вярвах, че за хубавите неща е нужно време. Знаех, че нещата, които съм чакала дълго време, в крайна сметка са най-ценните. Предполагам, че чакането ги направи толкова специални и ценни на първо място.

Знаеш ли, никога не се страхувах да чакам. Повярвах, че в това има нещо красиво. Докато не разбрах, че може би чакам някой, който няма да имам и нещо, което най-вероятно никога няма да се случи. И няма нищо красиво в това да чакаш нещо, което не ти е писано.

Затова реших, че повече няма да чакам.

Когато обичате, трябва да сте сигурни, че другият човек знае нещата, които искате, и че те са в горната част на списъка му с приоритети. За съжаление, не мисля, че някога съм била в списъка ти.

Ти ме държеше на една ръка разстояние и точно там исках да бъда. Просто достатъчно близо, за да ме достигнеш, когато се нуждаеш от мен, и достатъчно далеч, за да не мога да се приближа твърде много до теб. Сега виждаш ли проблема?

Исках да ме избереш. Нямах желание да бъда „поредната плячка“. Не исках да бъда просто някоя, всъщност исках да бъда всичко за теб. Чаках и чаках да положиш усилия, да ми покажеш, че означавам нещо за теб. Но всичко е било напразно...

Предполагам, че не бях готова да те пусна. Не бях готова да се освободя от идеята за това, което бихме могли да бъдем. Бях издълбала в ума си тази идея за теб и мен заедно и всичко беше толкова перфектно. Но както вече казах, това беше само една идея, фантазия. И продължих да чакам.... Мечтите ми се разрушиха, когато разбрах, че ти изобщо не си перфектен, именно аз те направих такъв.

Днес реших, че това ще бъде денят, в който спирам да чакам. Не искам да мисля за нещата, които бихме могли да бъдем, защото ти никога не си вярвал, че можем да бъдем нещо.

Няма да моля някой да ме обича. Няма да те моля да ме обичаш. Научих отдавна, че няма смисъл в безнадеждните планове и да се опитваш да накараш някой да остане. Прекалено ценна съм, за да гоня някой, който не знае моята стойност и да чакам някой, който не признава моята стойност. Искам да бъда обичана безусловно. Защото аз съм добра жена.

В интерес на истината, аз все още вярвам, че добрите неща отнемат време. Наивна съм, колкото бях в началото на историята ни. Избирам да вярвам в любовта и в съществуването на някой, който ще ме избере и ще ме направи истински щастлива. Вярвам, че има някой, който ще види моята стойност и ще иска да прекара дните си с мен. Но това просто не си ти.

Сбогом!

Момичето, което заслужава много повече

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама