Влизането в душата на човек е изкуство, оставането е шедьовър


Влизането в душата на човек е изкуство, оставането е шедьовър
Снимка: iStock/Guliver

Не е толкова трудно да привлечеш вниманието на някой. Дори не е трудно да го накараш да усети пеперуди в стомаха. Малко по-трудно е да докоснеш душата му, не само устните му. Да превземеш всички онези кътчета в сърцето му- и светлите, и най-тъмните. Да го накараш да ти се разкрие и да сподели най-съкровените си тайни. Да ти повярва. Да ти разкрие душата си и да ти подари сърцето си. Това е цяло изкуство.

Но още по-трудно е да останеш там- в неговата душа, в неговото сърце – за цял живот. Това вече е шедьовър. Това е истинска любов.

Може би повечето от вас знаят какво е любовта - трептящо сърце, вълнение при мисълта за човека, непрекъснати мисли за това да бъдете заедно. Любовта е като силно вълнуваща стрела, която ви пронизва, правейки всичко в живота ви нерационално прекрасно. Любовта внася цвят в живота ви и всичко изглежда толкова небесно и блажено.

Да обичаш някого, от друга страна, надхвърля физическото присъствие. Искате да видите как любимите хора растат, виждате миналото и недостатъците им, виждате възможности да се променяте заедно; мотивирате се, насърчавате се и се вдъхновявате един от друг. Да обичаш някого, изисква 100 процента ангажираност от всяка една страна.

6 ТАЙНИ НА ЩАСТЛИВИТЕ И УСПЕШНИ ДВОЙКИ

И тази безкористност, без да очаквате нищо в замяна, е ключът към успеха в любовта.

Но не всеки успява да го постигне. Не всеки може да влезе в душата ви и да остане там. Както споменахме, това е истински шедьовър.

В ерата на любовта, която избледнява толкова бързо, колкото идва, изгубихме представа за това какво означава да обичаме без ограничения.

Да обичаш истински някого означава да изградиш покрив и да останеш под него, заедно с любимия човек, дори когато е трудно. Означава да си готов да се намокриш и да изтърпиш бурите.

Любовта е верандата, върху която да се наслаждавате на слънчеви дни. Това е най-прекрасното място! Но любовта е и верандата, на която трябва да стоите, подпрени един на друг, докато заплахите на живота ви се изпречват.

Любовта докосва душата и остава там, завинаги, без значение какво се случва. Истинска любов остава!

В това свято място, което е имало своя дял от бури. Бури, които доказват отново и отново, че любовта без ограничения съществува. Място, което е дом за две сърца. Място, което трябва да се докосва много нежно и винаги да се топли... с любов!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама