Защо мъжете напускат семейството си и какви грешки на жените могат да се окажат фатални за връзките


Защо мъжете напускат семейството си и какви грешки на жените могат да се окажат фатални за връзките
Снимка: iStock/Guliver

Защо семействата се разпадат? Въпреки, че сте били верни един на друг, нямало е изневяра, нито много скандали, мъжът все пак е взел това решение, затръшнал вратата и си е тръгнал. Оказва се, че до голяма степен жените обвиняват силните си половинки за разпадането на семейството.

От какви действия и думи се страхува по-силният пол? Какви грешки, направени от жените, могат да бъдат фатални за отношенията? Разберете в следващите редове.

Защо мъжете напускат семейството си?

Поради липсата на готовност за отговорност. Това често се случва в млади семейства. „Срещнахме се, забавлявахме се, оженихме се и жена ми активно започна да ме притиска - „Искам дете“.“ И точно тогава мъжът започва да осъзнава, че все още не е готов да стане баща, да поеме отговорност за голямо семейство, да се грижи за него, да храни всички, да осигурява всичко на децата си, на жена си...

За да избегнат развод веднага след сватбата, психолозите препоръчват жените или да се споразумеят за всичко преди брачната церемония, или да не оказват натиск върху съпруга си веднага след сватбата. Рано или късно самият мъж ще узрее за важен разговор за бъдещето. Но е важно да се разбере, че несигурността на главата на семейството може да продължи много години.

Постоянна критика. Има семейства, в които човек наистина се страхува да говори и да прави, това което иска пред съпругата си. Защото започва вълна от критики и недоволство. За да не предизвика скандал, много често мъжът избира да излъже. Тогава той се уморява от безкрайната нужда да лъже, а не да говори открито, и си тръгва.

Липса на привличане. Съпрузите трябва да имат личен живот на всяка възраст. Вече няма интимност и близост между вас? Не се изненадвайте, ако рано или късно той тръгне да търси по-приветлив партньор.

Поради влиянието на приятели. О, самотните момчета обичат да упрекват брачния живот! Приятелите ергени често започват да подтикват другаря си и му казват, че животът извън брака е по-добър, че ще намери друга, че ти не си жената за него. Обикновено слабоволните мъже не могат да издържат на такъв натиск. И има точно два варианта - или спират да общуват с приятелите си, или напускат своите жени.

Жената се държи като майка. Тотален контрол, досадна грижа и командване, налагане на нечие мнение- това не трябва да е ролята на милата съпруга. Нормалният мъж има нужда от разбираща съпруга, а не от втора майка, запомнете го.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама