Защо някои хора не могат да намерят своята сродна душа


Защо някои хора не могат да намерят своята сродна душа
Снимка: iStock

Единственото нещо, което пречи на някои хора да намерят своята сродна душа, са особеностите на тяхната психология. Можете дори да ги наречете фундаментални грешки, които не позволяват да се изгради пълноценна връзка.

Защото любовта не винаги са само чувствата и емоциите, които ни се показват от телевизионните екрани и от страниците на книгите. Уви, именно медиите формират невярна представа за любов. Може би затова много хора са объркани и не могат да разберат смисъла на любовта...

Една от причините за неуспешните връзки е липсата на увереност и самочувствие. Ако човек не обича и не уважава себе си, тогава защо другите трябва да го правят за него? Всички знаем, че само в приказките пристига красивият принц и спасява принцесата от пропастта. Но без самочувствие, лични интереси и готовност да защитаваме своята независимост, няма на какво специално отношение да разчитаме.

В киното отношенията винаги са перфектни. Няма незначителни кавги и несъответствия в мненията и всички конфликти завършват с щастливо помирение, но в живота всичко е много по-различно и далеч не е толкова лесно. Най-малкото защото идеалът не съществува. Има безкрайно движение към този идеал, работа върху себе си и отношенията.

ТАЙНИТЕ НА ЩАСТЛИВАТА ВРЪЗКА

Друга голяма грешка, която допускат хората е да не уважават желанията на половинката си. Да, в името на любовта можете да направите много, но това не означава, че всички методи са добри. А опитите да променим човек по своите стандарти също рядко водят до нещо добро. Любов без приемане и компромиси – не е истинска любов. Много хора забравят за това, вярвайки, че знаят по-добре какъв трябва да бъде партньорът им.

Още нещо много важно в една връзка е прошката. Всеки прави грешки. Но някои от тези грешки все още могат да бъдат простени. Случайност, небрежност, съжаление - това не е критично, макар и обидно. Но целенасоченото увреждане на чувствата и самочувствието - това вече е нещо, което не може да простим. Токсичната връзка е много по-лоша, отколкото никаква връзка.

В наше време е невъзможно без егоизъм, но за някои той придобива твърде голям мащаб. И всяка връзка е преди всичко компромис и приемане на интересите на партньора. Това не е известно на егоистите и затова те не могат да задържат любовта дълго време.

И още нещо, много важно- Човек трябва да "узрее" преди всичко в живота. Просто за някои този процес е много бавен и затова намират любовта по-трудно. Затова си струва да се съсредоточите върху себе си и да решите проблемите си. И когато дойде времето, самите отношения ще ви намерят. Или няма да ви намерят, но тогава поне ще сте готови сами да ги търсите активно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама