12 любовни съвета към 20-годишните (и не само)


12 любовни съвета към 20-годишните (и не само)
Снимка: iStock

Често чуваме репликата: "Иска ми се да бях разбрала това по-рано!". И за да ви помогнем да не допуснете някои големи и понякога унизителни грешки, ви предлагаме едни от най-добрите и смислени любовни уроци. Колкото по-рано ги научите, толкова повече болка и разочарование ще си спестите.

1. Спрете да търсите любовта, направeте място за нея

Никога няма да можете да изпитате истинската любов, докато не преодолеете бариерите, които ви пречат да я получите. Това важи, както ако сте необвързани, така и ако сте във връзка.

2. Връзките усилват това, което вече е вътре във вас

Не мислете, че една връзка магически ще ви излекува, ще премахне болката и травмата ви. Обратното е вярно. И тези неща само ще станат по-интензивни, защото любовта "подхранва" всичко, което не е обичано в нас.

Вижте още: Тези неща ви првят по-привлекателни на първа среща

3. Разбитото сърце е благословия или проклятие, от вас зависи

Една опустошителна раздяла може или да ви унищожи, или да ви направи по-силни, вие трябва да изберете. Няма значение колко зле той се е отнесъл с вас, вие сами трябва да решите дали ще бъдете жертва или героиня в историята на живота си.

4. Не можете да спечелите всеки

Не можете да имате всеки/всичко. Независимо дали става въпрос за мъж, или за живота като цяло, това е мисъл, според която трябва да живеете.

5. Няма да разпознаете правилния партньор за вас, докато вътрешно не сте на правилното място 

Въпреки това, което сте чули, няма просто да "знаете", когато намерите "единствения". Трябва вътрешно да сте абсолютно сигурни в себе си, в противен случай можете да почувствате силно привличане към грешните хора по грешни причини.

6. Вие учите света как да се отнася с вас

Спрете да се подценявате. Никой няма да повиши стойността ви вместо вас, всичко е във вашите ръце.

7. Ако мислите, че всички мъже са идиоти, може би просто имате лош вкус за мъже

Ако постоянно се забърквате с мъже, които изчезват или имат проблеми с обвързването, тогава е време да погледнете кого избирате и защо.

8. Спрете да му пишете... Не трябва да му напомняте, че съществувате

Запомнете - ако един мъж наистина ви харесва, няма как просто да забрави за вас. Няма да се налага да го подсещате за себе си.

Вижте още: 4 несъвършенства, които мъжете намират за секси

9. Щастието не се случва просто така

Ние създаваме собственото си щастие. То не идва от перфектното тяло, перфектната работа, перфектната връзка (сякаш такова нещо изобщо съществува!) или от каквито и да било външни фактори. Щастието не се появява просто на вратата ви като утешителна награда за години на страдание. Трябва да посеете семената на щастието и да се грижите за тях ежедневно.

10. Приказната любов не съществува

Лудата, страстната любов от типа "не мога да ям, не мога да спя" съществува. Нарича се влюбване и има много кратък срок на годност. Истинската любов не е нещо, което просто ви превзема, това е нещо, върху което работите и не винаги е красиво или лесно.

11. Връзките не определят вашата стойност

Може би един ви е изневерил, друг не ви е писал, а трети се е държал като призрак… И какво от това? Никой от тях не е арбитър на вашата стойност, само вие сте.

12. Любовта не е това, което получавате, а това е, което давате

Толкова много от нас попадат в капана да се фокусират върху това, което не получават във връзката си. Той не ми се обажда достатъчно, не е достатъчно нежен, не ме извежда достатъчно. Вместо да се занимавате с това, което не получавате, насочете фокуса си към това, което бихте могли да дадете. Съсредоточете се върху това как се държите във връзката, върху това, което влагате в нея и върху това как можете да обичате по-добре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама