5 начина да се справите с отхвърлянето от мъж


5 начина да се справите с отхвърлянето от мъж
Снимка: iStock

Когато се научите как да се справяте с отхвърлянето от човек, това ви прави по-силни, отколкото по-несигурни. Да се разстроите заради отхвърлянето просто ви кара да затъвате. Тъгуването е загуба на време. Колкото по-скоро можете да го преодолеете и да продължите напред, толкова по-скоро можете да срещнете някой страхотен мъж, с когото да си паснете.

Ето 5 съвета как да се справите с отхвърлянето от мъж:

1. Култивирайте благодарно отношение към отхвърлянето

Да се интересувате от някой нов отново и отново, докато наранявате чувствата си, може да ви накара да поискате да пропълзите в дупка и да се откажете напълно от срещите. Може също така да ви помогне да създадете някои негативни нагласи за мъжете, които ще ви наранят повече от всичко друго. Ето защо е във ваша полза да сте благодарни, че не се е получило, защото може би просто не е бил за вас. Не ставайте един от онези сърдити хора, които, наранени и съкрушени, твърдят, че няма никой добър (или по-лошо, че мъжете са глупаци).

Вижте още: 12 знака, че напълно сте преодолели бившия си приятел

2. Не позволявайте страха от отхвърляне да ви спре да поемате рискове

Само страхът от отхвърляне пречи на толкова много хора да получат това, което отчаяно искат. В дългосрочен план съжалението е много по-болезнено от отхвърлянето. Ако сте били отхвърлени, поне сте се опитали да направите нещо. Това е по-добре, отколкото да оставите възможността да спечелите нещо страхотно да ви подмине. Отхвърлянето боли временно и след това свършва.

3. Справете се с проблемите си

Друга причина, поради която хората се сблъскват с проблеми с отхвърлянето, е, че имат онези оправдания, които използват, за да превърнат в причини, поради които друг човек може да не иска да влезе във връзка с тях.

Трябва да се справите с проблемите си, за да нямате тези скелети в гардероба си, чакащи да се превърнат в извинения защо не срещате никой добър. Ако отчаяно трябва да оправите финансите си или да посетите терапевт, направете го. Ако сте имали лошо детство и в резултат на това имате лоши отношения с всички, намерете начин да го преодолеете.

Ако не се справите с проблемите си, това само ще създаде още проблеми. Когато срещнете някого, когото харесвате, неизбежният разговор за "скелета в гардероба" ще ви стресира и вероятно ще развали всичко. Второ, това ви дава извинение защо не срещате никой добър.

Вижте още: Тези 5 съвета наистина ще ви помогнат да спечелите сърцето на мъж

4. Справете се с негативните нагласи за себе си и запознанствата

Ако смятате, че не заслужавате нищо добро, защо някой би искал да бъде около вас? Ако вярвате, че всички мъже са свине, защо някой би искал да живее с вас? Ако смятате, че всички страхотни мъже вече са заети, как можете да срещнете подходящ? Ненужно ограничавате възможностите си и бълвате негативизъм в света. Време е да изгоните тези нещастни, негативни нагласи. Ако трябва, вземете ластик и го щракайте всеки път, когато се чуете да казвате нещо негативно.

5. Пуснете

Поставете си за цел да се освободите от цялото негодувание, гняв и нараняване, които сте преживели във взаимоотношенията. Ако сте огорчени и ядосани, осъзнайте, че другите хора могат да кажат, дори и да се опитвате да го скриете. Гневът и възмущението са като ужасно миришещ парфюм, който се носи в стаята преди вас.

Ако сте вкопчени в миналите си връзки, гарантирано е, че отблъсквате хората. Един здрав и щастлив човек бързо ще се умори да се занимава с вашия емоционален багаж.

Освободете се от онези хора, които са влезли в живота ви и незабавно са потърсили вратата. Не се обаждайте. Не пишете. Не изпращайте коледни картички. Кажете сбогом на надеждата, че ще се получи и оставете тяхното отхвърляне да ви освободи да намерите правилния човек.

Не се вманиачавайте относно причините, какво сте казали или какво сте направили. Не се извинявайте да ги изрежете от живота си. Продължете напред. Култивирането на гняв и отрицателни емоции ще ви отрови и ще ви затрудни да срещнете някой страхотен човек.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


 • Таро карта за всяка зодия за 12 юли 2024...
  Таро карта за всяка зодия за 12 юли 2024

  Научете вашата Таро карта за тази този петък, 12 юли 2024, според зодията.  Овен Карта Таро: Десет чаши Проблемите са неудобни, това е сигурно, но не сте ли изумени от това как приятелите ви изглежда излизат по начини, за които не сте и мечтали, защото сте попаднали в трудни моменти? Без тези моменти...

 • Късметче за всяка зодия за 12 юли 2024...
  Късметче за всяка зодия за 12 юли 2024

  Вижте какво е късметчето ви за този петък, 12 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Предстои ви да се влюбите страстно и до полуда! Телец Време е да направите нещо щуро. Не го мислете толкова. Вижте още: 3 зодии, защитени от силната си интуиция Близнаци Обичайте до полуда, защото...

 • Хороскоп за днес, 13 юли 2024...
  Хороскоп за днес, 13 юли 2024

  Научете какво ви очаква тази събота, 13 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес вашият ентусиазъм и нивата на енергия се повишават, което го прави идеалният ден за справяне с нови предизвикателства. Влиянието на Меркурий подобрява вашите комуникационни умения, така че използвайте тази...

 • Алек Младенов се показа с приятелката...
  Алек Младенов се показа с приятелката си (СНИМКИ)

  Александър Младенов не успя да намери истинската любов в романтичното риалити "Ергенът", но явно това се е случило след края на предаването. Той изненадващо се появи с половинката си на светско събитие и привлече вниманието на присъстващите.  Коя е дамата на Алек Младенов Половинката му е блондинка...

 • 4 зодии, които имат ангелски души...
  4 зодии, които имат ангелски души

  Всеки, който прави света по-добро място, стреми се да помага на другите и свети със светлина отвътре, е ангел на Земята. Ето кои са четирите зодии с ангелски души. Телец Телецът има душата на ангел, защото е земен знак, ръководен от Венера. Венера е планетата на любовта и красотата, които са много...

 • Късметче за всяка зодия за 13 юли 2024...
  Късметче за всяка зодия за 13 юли 2024

  Вижте какво е късметчето ви за тази събота, 13 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Днес ви се пада здравето. Какво по-прекрасно от това!? Телец Любовта ще влезе в живота ви и ще ви накара да се чувствате опиянени от нея.   Близнаци Днес денят ще бъде много вълнуващ за вас. Вижте...

виж всички виж всички
Реклама