5 неща, които да НЕ правите по време на секс


5 неща, които да НЕ правите по време на секс
Снимка: iStock/Guliver

Сексът може да бъде едно от най-приятните изживявания, но също и едно от най-рискованите. Скъсан презерватив, болести, фрактури и др. Всички тези неща е възможно да ви се случат, ако не внимавате достатъчно. За да нямате здравословни проблеми, ето 5 неща, които не трябва да правите по време на секс:

Вземете мерки срещу полово предавани болести

Tова да попитате партньора си дали има някакви болести не е достатъчно, особено ако сте във връзка отскоро и не сте сигурни дали е моногамен. Всеки полов контакт без презерватив е риск за вашето здраве и това на партньора ви. Доказано е, че болестите, предавани по полов път, са много упорити и трудни за лечение.

Не използвайте заедно презервативи и лубриканти на мазна основа

Никога не използвайте латексови презервативи в комбинация с лубриканти на основата на масла. В такъв случай презервативът е неефективен, защото маслата го разтварят. Това може да доведе до сериозни проблеми и дори до посещение на спешното. Натуралните лубриканти също са забранени. Ако сте се доверили на латексов презерватив, заложете на лубрикант на силиконова или водна основа.

Без храна

Не използвайте храна само защото има формата и големината на пенис. Това също може да доведе до критични ситуации, затова не го правете. Вместо това използвайте секс играчки, които са предназначени точно за това и са много по-безвредни и безопасни. Ако използвате храна, има вероятност тя да се разпадне и да остане вътре във вас, което може да бъде доста опасно.

Не прекалявайте със секса

Ако прекалите с лудите пози и като цяло със секса, това може да доведе до протриване, сухота или болка. Затова внимавайте с тези занимания, независимо колко сте възбудена. Сексът е нещо, което трябва да доставя удоволствие, а не да причинява болка.

Не насилвайте партньорът ви да свършва по-бързо

Забавлявайте се и се наслаждавайте на преживяването, а не се притеснявайте. Мисълта кога ще свърши партньорът ви изобщо не трябва да ви притеснява. Не създавайте допълнително напрежение, което единствено и само убива удоволствието. Не забравяйте, че сексът е нещо субективно и е различен всеки път, затова не се фокусирай върху края, а се насладете на целия акт.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама