5 типа оргазъм, които всяка жена трябва да изпита


5 типа оргазъм, които всяка жена трябва да изпита
Снимка: Thinkstock/Guliver

Може би смятате, че оргазмът си е просто оргазъм, но това не е така. Експертите твърдят, че той еволюира и се променя с житейския ни опит.

Ето 5 типа оргазъм, които всяка жена трябва да изпита през живота си:

"Най-сетне!" оргазъм

Обикновено не се получава от първия път, но след няколко проби най-сетне сте достигнали оргазъм с нов партньор.

Защо е страхотен: Заради чувството за победа и всички нови сексуални хоризонти, които се разкриват пред вас и партньора ви.

Как да го получите: За разлика от това, което показват по филмите, 32% от жените не получават оргазъм при първи секс с нов партньор. А над 2/3 от жените не получават оргазъм само от проникване. Така че добавете клиторна стимулация, независимо дали става дума за език, пръсти или вибратор.

В началото на нова връзка тревожният ви вътрешен монолог често е убиец на оргазмите. Как изглеждам? Добре ли се движа? Забравете натрапчивите мисли и обърнете внимание колко сте секси в очите на партньора си. Или се концентрирайте върху дишането си, като при медитация и оставете ритмичните движения да ви докарат до транс.

"Сериозна връзка" оргазъм

Най-хубавата част от сериозната връзка е, че взаимното доверие е благодатна почва за невероятни оргазми.

Защо е страхотен: Когато жените се чувстват сигурни във връзката си, те си позволяват да изпитат сексуалността си в цялата й сила и разнообразие. Когато направите партньора си част от процеса, това още повече укрепва връзката.

Как да го получите: Вече сте синхронизирали движенията си, време е да разнообразите нещата. Опитайте едновременна стимулация на клитора и G-точката за невероятен „смесен“ оргазъм. Не се притеснявайте да използвате секс играчки. Загрейте отначало с клитора, за да засилите притока на кръв в таза; така ще откриете по-лесно G-точката.

Друго, което можете да опитате е отлагането на оргазма. Нека вашият партньор ви довежда до ръба няколко пъти, без да ви позволява да свършите. По този начин усещането накрая е много по-разтърсващо.

"Случаен секс" оргазъм

Понякога е много освобождаващо да правите секс с някого, с когото не искате да имате нищо повече. Особено ако току-що сте приключили сериозна връзка.

Защо е страхотен: Утвърждава сексуалния ви суверенитет и правото да сте желани. Това са освобождаващи и възстановящи оргазми.

Как да го получите: Този партньор ви познава само в сексуален контекст, съответно се притеснявате по-малко от неодобрение и осъждане. Това ви дава свободата да изпробвате неща, които не сте пробвали до момента като ексхибиционизъм или анален секс. Освен това е перфектната ситуация да поставите своите нужди (и оргазми) на първо място.

"Следродилен“ оргазъм

Бременността предизвиква големи промени в женската физиология, а много двойки занемаряват сексуалността си след идването на детето. Но интимността и оргазмите са много важни в този момент.

Защо е страхотен: Ползите от оргазма са многобройни: вагиналните контракции укрепват мускулатурата в малкия таз, която е отслабнала от бременността и раждането. Същевременно окситоцинът, който се отделя при оргазъм може да облекчи следродилните болки. И не на последно място – засилва се интимността и връзката с партньора.

Как да го получите: Повечето лекари съветвате да дадете на тялото си 6 седмици почивка, за да се възстанови след раждане. Въпреки това все още можете да имате необичайни и неприятни усещания. Лубрикантът е много важен, тъй като спадът в нивата на естрогена може да причини сухота.

Програмирайте секса за моментите, в които бебето е нахранено и спи, за да имате спокойствие. Почувствайте се секси – ново бельо, свещи в спалнята или други глезотии. Нека вашият оргазъм бъде на първо място.

"Опитен" оргазъм

Оргазмите стават по-добри с възрастта. Според проучване 70% от жените на 40-50 години са имали оргазъм последния път, когато са правили секс. В групата 18-24 години процентът е 61.

Защо е страхотен: С времето и опита намалява несигурността по отношение на собственото тяло. Жените над 40 са по-авантюристично настроени, експериментират повече, мастурбират повече.

Как да го получите: С възрастта може да ви трябва повече време, за да свършите. Вината е в намаляващите количества естроген и тестостерон, които отговарят за възбудата и овлажняването. Тазовата мускулатура също може да е отслабнала.

За да ускорите нещата, фантазирайте преди секс, четете еротична книга, загрейте с вибратор. Редовните упражнения също могат да помогнат за кръвоснабдяването и мускулния тонус, а оттам и за оргазмите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама