6 добри причини да излизате с нърд, а не с мъжкар


6 добри причини да излизате с нърд, а не с мъжкар
Снимка: iStock

Ако ви е омръзнало да преследвате недостъпни мъже или сърцето ви да е разбито от алфа мъжкари, може би е време да потърсите различен тип хора, които може би сте пренебрегнали в миналото.

Какво се разбира под нърд

Най-простото определение за нърд е някой, който е запален по нещо, към което повечето хора проявяват малък интерес.

Нърд обикновено е човек със силен интерес към науката, технологиите, инженерството, математиката (STEM) и други области като литература, история или игри. Той обикновено се смята за интровертен, предпочитайки да прекарва времето си сам или с малка група близки приятели.

Да си нърд обаче не е отрицателна черта. Това просто означава, че той е ентусиазиран от интелектуални и непопулярни теми.

Ето 6 добри причини да излизате с нърд:

1. Той е умен

Такъв тип мъже обикновено са много интелигентни и имат задълбочени познания за своите интереси. Нърдът има много уникални гледни точки и прозрения, които ще ви заинтригуват. Вероятно умствената връзка ще бъде първоначалната причина да го намерите за привлекателен.

2. Той е страстен

Нърдовете се потапят в интересите си, което е магнетично, особено когато една от неговите страсти сте вие. Неговият ентусиазъм може да бъде заразителен. Той ще ви накара да се чувствате като единствената жена на света. Никога няма да се притеснявате, че ще ви бъде скучно с него. Когато сте любопитни и задавате въпроси за неговите интереси, ще си говорите с часове. Той също така ще иска да знае всичко за вас.

Вижте още: 5 знака, че той ви харесва повече, отколкото си мислите, но го крие

3. Той има уникално чувство за хумор

Нърдовете често имат странно чувство за хумор, което може да бъде едновременно остроумно и очарователно. Ще ви накара да се забавлявате и да се смеете на странностите в живота.

4. Той е мил и верен

За разлика от типичния алфа мъж, нърдът обикновено е мил, лоялен и уважителен към жените. Той може да е бил дразнен или тормозен в миналото, което да го е направило по-съпричастен и състрадателен към другите.  Отнасяйте се добре с него и той ще ви бъде верен. Когато се почувства оценен и подкрепен от вас, ще остане с вас и ще ви върне услугата. Нърдовете са привлекателни, защото знаят как да грижат за човека до себе си, стремят се вашите желания и нужди да бъдат удовлетворени.

Вижте още: 7 гениални съвета за онлайн срещи, които трябва да знаете

5. Той не притежава токсична мъжественост

Нърдовете обикновено са по-малко загрижени за традиционното мъжко поведение и са по-фокусирани върху това да бъдат автентични към себе си и своите интереси. Тъй като е по-малко заинтересован от традиционните роли на пола, той може да е по-отворен към споделяне на домакинските задължения и вземане на решения заедно. Не се опитва да докаже колко е силен, защото това никога не е била неговата цел. 

6. Той е благодарен

Това се дължи на силното чувство на съпричастност и разбиране, което има. Заради това оценява всичко, което правите за него, което допринася да се свържете с него на по-дълбоко ниво.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама