6 начина да спите по-добре


6 начина да спите по-добре
Снимка: iStock/Guliver

Вашето коледно парти наближава и искате да бъдете максимално свежи и да изглеждате прекрасно? Ето няколко съвета как да се наспите хубаво, за да бъдете неотразима.

1. Вечеряйте по-рано

3 часа преди сън е добро правило. Ако не може да го спазите и вечеряте по-късно, хапнете нещо по-леко, което не съдържа наситени мазнини (да, това означава без сирене вечер).

2. Вземете мелатонин

Ако страдате от инсомния, нивата ви на мелатонин, който основно регулира съня, може да са понижени. Ако го приемете като хранителна добавка 1 час преди сън, това може да ви помогне да спите по-добре.

3. Намалете осветлението, след като слънцето залезе

Тъй като светлината може да потиска производството на мелатонин от тялото, това е лесен начин да подскажете на организма си, че му предстои да заспи.

4. Без телевизия след 8 вечерта

Всички знаем, че синята светлина, която се излъчва от екрана на компютъра ви не е полезна за съня. Това важи също за телевизора.

5. Опитайте приложение за медитация

Вече има много приложения с отпускащи звуци, които ще ви помогнат по-лесно да заспите.

6. Една чаша червено вино на вечеря

Някои казват, че виното може да има негативен ефект върху съня ни, но всъщност е обратното. Важното е да се ограничите с 1 чаша и да я изпиете рано, за да може тялото ви да я обработи добре, преди да си легнете.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама