6 навика на жените, които имат високо либидо


6 навика на жените, които имат високо либидо
Снимка: iStock

Точно както при физическите упражнения, за да останете във форма, трябва да имате добри навици. Е, същото е и с либидото. Понякога природата не е особено щедра, така че поддържането на сексуално желание изисква работа. Важно е да имате предвид, че всяка част от тялото ви преминава през фази с течение на времето. Ако преминавате през период, в който просто не можете да влезете в настроение за любовни ласки, знайте, че не сте сами и има начини да излезете от това състояние. Всеки заслужава да се наслаждава на секса, затова днес ще ви запознаем с най-важните навици, благодарение на които да поддържате високо либидо.

1. Дайте приоритет на времето си сами

Грижата за себе си може да се прилага в много различни области, включително вашето либидо. Прекарването на време сами ви позволява да се свържете отново с тялото си и да проверите психическото си благополучие. Телата ни са взаимосвързани организми и ако сме стресирани, това често може да доведе до повече симптоми на умора или раздразнителност и, разбира се, ниско либидо. Отделянето на време за себе си е адски важно.

Вижте още: Време е мъжете да спрат да се страхуват от уязвимостта и емоциите си

2. Опитайте нещо ново

Няма по-добър начин да стимулирате либидото от това да опитате нещо ново. Може би вие и вашият партньор сте попаднали в труден коловоз и не можете да се свържете както преди, или може би сте необвързани и вибраторът ви събира прах в чекмеджето ви. Нито едно от двете не е срамно, но превключването може да е точно това, от което се нуждаете, за да развалите магията. Ако обичате соло секса, инвестирайте в нова секс играчка, експериментирайте с различно порно или отделете една вечер, в която се поглезите със свещи и много удоволствие.

3. Разберете какво харесвате и какво не

Част от поддържането на здравословно либидо е да знаете какво харесвате и какво не работи за вас. Може би бихте могли да опитате нова поза, ролеви игри или еротичен масаж. Позволено ви е да се наслаждавате на каквото пожелаете и никой не трябва да ви убеждава в друго. Това е вашето тяло и вашето либидо, така че вие ​​решавате.

4. Изградете силно доверие и комуникация с партньора си

Независимо дали търсите да подобрите интимността във връзката си, или залагате на случайни връзки, трябва да се чувствате сигурни и защитени, за да се споделите желанията си. Ако чувствате, че нещо ви липсва, тогава може да е време да започнете открит диалог с партньора си относно вашите нужди.

5. Спортувайте редовно

Не е изненадващо, че тези, които спортуват редовно, са по-склонни да имат високо либидо. Въпреки че тренировката има множество ползи, ендорфините, които освобождава, и ефектът, който има върху начина, по който гледаме на телата си, влияят пряко на нашето либидо. Проучванията показват, че има „пряка връзка между телесната маса, негативната представа за тялото и избягването на сексуални ситуации“.

6. Говорете с вашия лекар

Здравето на вашето либидо заслужава същото внимание като всяко друго медицинско притеснение, което може да имате. И докато вашето сексуално влечение може да се подобри с гореспоменатите навици, може да има други фактори, които изискват изследване - лекарства, физически промени, нарушение на половите хормони.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама