Как да сме успешни в запознанствата


Как да сме успешни в запознанствата
Снимка: iStock/Guliver

С идването на есенния сезон на всички ни се иска да се захванем с нещо ново и да привнесем свежест в обичайното си ежедневие. За тези от нас, които са вече извън образователната система, въпросът става още по-актуален – как да открием нови контакти, които да ни носят топли емоции през студените дни? Ако желаете да сте по-успешни в запознанствата с нови хора, ще споделим няколко съвета. Те важат както за романтични взаимоотношения, така и за приятелски или пък професионални контакти.

Излизай повече

Един от най-добрите съвети е и най-простият: трябва да излизаш от вкъщи, ако искаш да срещаш нови хора. Докато седиш на дивана, загледан в повторения на сериали или потънал в Instagram, няма да се запознаеш с никого. Разбира се, тези занимания са чудесни от време на време, но трябва регулярно да излизаш и да разчупиш досегашните си навици. Само така ще преодолееш притеснението си – отиди на културно събитие, запиши се на курс по език или започни да ходиш на танци или друг спорт. Всяка от тези възможности ще ти помогне да се запознаеш с нови хора.

Гледай хората в очите

Когато се запознаваш с нов човек, гледай го в очите, докато разговаряте. Не само че той ще оцени директността и вниманието, което му обръщаш, но и хората, които осъществяват очен контакт, автоматично се възприемат като по-честни и по-добри слушатели.

Слушай повече, говори по-малко

Тишината е толкова хубаво нещо! Това да бъдеш добър слушател е едно от най-полезните неща, които можеш да направиш, за се завързваш нови познанства. Всички обичаме до някаква степен да споделяме информация за себе си, но това да слушаш ще помогне повече да предразположиш отсрещния. Дай възможност на другите да споделят, да ти се доверяват и да ти предоставят информация.

Не любопитствай излишно

Когато срещаш нови хора, понякога е трудно да не любопитстваш, ако имаш интерес към тях. Има разлика между това да навлизаш в личното пространство на човека и просто да питаш за обща информация. Внимавай къде е границата между досаждането и простото показване на интерес.

През целия си живот ще се налага да се запознаваш с много различни хора. Винаги е добре да оставяш впечатление на внимателен човек, на когото може да се има доверие, с когото се говори лесно. Трябва да бъдеш на разположение на хората, които искат да се запознаят с теб и в същото време да бъдеш някой, с когото си струва да се запознават. Бъди добронамерен и внимателен слушател. За да улесниш общуването, подхващай разговори на теми, от които всички се интересуват. И не забравяй да се забавляваш! Когато имаш интерес към другите и изразяваш тази емоция, това захранва и техния интерес към теб.

Ако желаеш да изпробваш тези съвети на практика, можеш да упражниш прочетеното като участваш в парти за запознанства. През последните 5 години тези партита се превърнаха в традиция в столичния живот. На 14 септември Club R организира поредното такова събитие с тема "Школско парти за необвързани". Партито ще се проведе в клуб "Disco" от 20:00 ч. За да участваш, е необходима предварителна регистрация на този адрес.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама