Как лесно да заговориш човек, който ти е симпатичен?


Как лесно да заговориш човек, който ти е симпатичен?
Снимка: iStock/Guliver

Виждаш симпатичен/-на мъж или жена. Сърцето ти прескача. Искаш да го/я заговориш. Може би сте в обща компания или на парти заедно. Много необвързани се питат: как да започна разговор с човек, когото харесвам?

Някога били ли сте в ситуация, в която сте сте много привлечен от някого, но умът ви зацикля? Например започвате да заеквате или се чувате как говорите, но вътрешно се учудвате: "Не исках да кажа това!"

Понякога е трудно да започнем разговор с човек, който ни е симпатичен, защото толкова силно искаме да направим добро впечатление, че започваме да се притесняваме, а това ни пречи да общуваме с лекота.

Ето три начина, по които можете да направите разговора с обекта на вашия интерес по-лесен:

1. Открийте обща тема

Придържайте се към леки общи теми, например да разберете какво харесва другият, какви книги е чел напоследък, какви филми или постановки иска да гледа скоро. Изберете нещо от това, което чувате, свържете се с него и споделете сходна лична история. Покажете, че имате общи неща. Тъй като е нещо, което и вие познавате, ще ви бъде по-лесно да говорите по тази тема.

2. Споделяйте истории за себе си

Внимавайте да не затрупвате отсрещния човек с въпроси. Споделете история за уикенда си, за любимото си място за почивка и попитайте кое е неговото/нейното любимо място. Говорете за приятни и неангажиращи неща. Нека разговорът не се превръща в интервю за заемане на позицията съпруг или съпруга;)

3. Не анализирайте прекалено ситуацията

"Дали не звуча глупаво? Подходящо ли съм облечен/-а? Ами ако имам нещо между зъбите?“ Поемете си дълбоко въздух и се успокойте. Може много, много, много да искате да направите добро впечатление, но това носи ненужен стрес. Просто си говорете естествено с човека, както бихте го направили с нов колега например.

И най-важното: забавлявайте се и се наслаждавайте на срещата! Кой знае, докато вие си мислите колко се притеснявате да го/я заговорите, най-вероятно той/тя е също толкова притеснен/а как да проведе разговор с вас!

И един допълнителен съвет: освен започването на разговор, важно е и да можете да направите добро първо впечатление! Усмихнете се, когато поздравявате човека, с когото се виждате, защото усмивката прави човека по-достъпен и по-лесен за харесване. Тя е и заразна – това означава, че ако вие се усмихвате, вероятно е да ви отвърнат със същото!

Можете да опитате да разчупите леда с комплименти, например: "Имаш хубава усмивка!", "Този цвят много ти отива" към дама или "Подранил си! Колко джентълменско!", "С какъв парфюм си? Харесва ми!" към господин – със сигурност ще направите настроението по-леко и ще накарате човека да се чувства добре. Когато и двамата сте започнали срещата с положителни емоции, ще бъде по-лесно да проведете и приятен разговор, който да ви свърже.

Не е без значение и мястото, където да откриете интересен и симпатичен човек, когото си заслужава да заговорите. Приятелски купони, ресторанти, барове, клубове...това са все места, където има много хора и все някой ще улови вниманието ви. Но дали той/тя е необвързан и желае запознанство?! Ако не сте сигурни в това, вероятно ще бъдете още по-напрегнат/а при започване на разговора.

За щастие вече редовно има и партита за необвързани, където сингъл хора отиват да се забавляват и най-вече да се запознават. Най-близкото такова събитие ще е на 19 април (петък) от 19:30 ч. в клуб Disco. Партито за запознанства ще е с тема "Ключ и катинар". Посещение на такова парти е прекрасна възможност да завързвате разговор с десетки необвързани и да потърсите онзи специален за вас човек.

За да участвате точно в това парти, е необходима предварителна регистрация на този адрес.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама