Ако имате връзка с депресивен човек, прочетете това


Ако имате връзка с депресивен човек, прочетете това
Снимка: iStock/Guliver

Ако изпитвате страстни чувства към човек, който е постоянно потиснат... Изпада често в паника и е неуверен в себе си, това не означава, че той не държи на вас. Просто душевните му потребности са по-различни от вашите.

Ето 10 неща, които е хубаво да знаете за този тип хора, за да имате пълноценна любовна връзка:

1. И те са хора като вас, и не е нужно да се отнасяте с тях по различен начин.

2. Тяхната потиснатост не е идеалното решение за нещата, но не е добре да се гледа на нея като на ограничение.

3. Понякога тези интровертни типове имат нужда да избягат от вас и изобщо от света. Те се нуждаят от презареждане и съсредоточаване върху себе си повече, отколкото останалите.

4. Вероятно неведнъж сте усещали, че ви игнорират, но това не е лично. Доста често на тях не им се общува с когото и да било. Просто имат нужда да останат насаме с мислите си.

5. Депресивните натури понасят тежко всяка промяна. Затова, ако например се местите да живеете на друго място, имайте предвид, че тази промяна би могла да има дълбоки емоционални последствия за вашия любим/а.

6. Тези хора може и да не са социално най-активните, или да имат нужда да прекарат малко време далеч от вас, но общуването им с интимната половинка е важно за тях.

7. Не е нужно да се тревожите, когато вашето гадже изпадне в паника, защото то ще намери начин само да се справи с проблема. И този начин не включва въвличането ви в ситуацията.

8. Депресивните личности знаят, че тяхната потиснатост понякога е необяснима. И определено не бива да им казвате, че "се тревожат за нищо", защото те най-вероятно знаят това.

9. Те лесно се объркват и уморяват. Така че когато партньорът/партньорката ви изпита необходимост да се оттегли или да остане насаме със себе си, проявете разбиране. Това състояние ще премине бързо.

10. Важно е да знаете, че обичате не тревожен човек, а някой, който страда от психическо разстройство, и че неговата същност е много повече от психическия му проблем.

Източник: highviewart.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама