Ако сте безнадеждна романтичка, прочетете това


Ако сте безнадеждна романтичка, прочетете това
Снимка: iStock

Вие вярвате в голямата любов и вероятно все още търсите онзи човек, който притежава качествата на принца от любимия ви роман. Ако сте се заклели да обичате само веднъж в този живот, това е знак, че сте безнадеждна романтичка.

Всъщност не е лошо да бъдете романтични - това кара очите ви да светят, а сърцето ви да се надява, че някъде навън има някой, който ще ви даде душата си завинаги. Добре е да се надяваме на най-доброто във всичко. Въпреки това, твърде много от това може да ви направи дисфункционални в романтичните отношения. Кара ви да задавате твърде високи стандарти, които да не са достижими в реалния живот.

За да ви помогнем да намерите истинската любов, ето няколко интересни съвета:

Сведете до минимум гледането на романтични филми и сериали

Твърде много филми, както и четене на романтични книги, могат да повлияят на вашето мислене за нещата. Ако се изложите на прекалено много романтика, това би повлияло на визията ви за любовта - че тя трябва да бъде приказна. Бихте очаквали, че вашата собствена любовна история ще бъде толкова драматична или вълнуваща, колкото тези, които виждате на големия екран. Обаче отношенията в реалния свят не работят по този начин. Ако не промените начина си на мислене, може да намерите връзката си скучна и да изпуснете любовта, защото тя не е "магическа".

Излезте от приказния свят

Вероятно сте преживели детството си в компанията на принцеси на "Дисни" или четейки прекрасни приказки. Трябва да разберете, че не всички отношения завършват с щастлив край. Освен това, дори и да сте в невероятни и романтични отношения сега, това не гарантира гладък и безпроблемен живот. Приказките са само за деца.

ТОВА СА НАЙ-РОМАНТИЧНИТЕ ЗОДИИ

Знайте, че истинската любов не се характеризира с искри и магически моменти

Истинската любов обикновено се представя във филми и романи като нещо магично, дори малко нереалистично. Тези чувства обаче са само последици от твърде голямо привличане. Това шеметно усещане го има само в началото. Необходимо е време и познаване на човека, за да видите истинската магия на любовта.

Наблюдавайте двойките от реалния живот около себе си

Огледайте се около себе си. Наблюдавайте дългогодишни двойки, особено такива, които са женени от много години. Ще видите, че отношенията им са хармонични не защото са били прекалено романтични или пък са си сваляли звезди. Всичко е, защото те са приели различията си и са се борили за любовта си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама