Добрата комуникация може да спаси брака ви


Добрата комуникация може да спаси брака ви
Снимка: iStock/Guliver

Дори и тези, които имат щастлив брак, имат нужда от някои полезни съвети как да общуват с партньора. Когато ви превземе сивото ежедневие и се чувствате стресирани, често губите поглед върху човека, за когото сте женени. Въпреки че се обичате и сте един за друг, понякога забравяте да си говорите. Може да сте умствено изтощени или просто се нуждаете от малко време сами. В тези моменти е много лесно да вземете другия за даденост.

Ако не си говорите един с друг, възникват проблеми в брака ви. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да върнете нещата в релси!

Винаги уважавайте другия и го изслушвайте

Звучи сякаш трябва да е присъщо, но твърде много от нас губят уважението си един към друг след време. Това може да се дължи на някаква значима причина или само защото приемате другия за даденост. Мъжете се нуждаят от уважение, както жените се нуждаят от любов, и честно казано ние всички трябва да се чувстваме уважавани от нашия партньор. Затова е хубаво да се изслушваме и да разберем какви са проблемите на другия човек.

Правете си малки изненади

Независимо, че са минали много години, откакто сте заедно, това не значи, че трябва да приключите с изненадите и милите жестове. Припомнете си моментите, в които сте се чувствали истински щастливи и направете всички онези малки неща, които карат вас и партньора ви да се усмихвате. Може да напишете някой закачлив СМС или да поставите бележка в обяда на вашата половинка. Това със сигурност ще го изненада и зарадва.

ЗАСЛУЖАВАТЕ ПОВЕЧЕ ОТ НЯКОЛКО НЕЯСНИ СЪОБЩЕНИЯ

Казвайте "Обичам те" всеки ден

Един от най-полезните съвети за общуване на двойките е да си казват, че се обичат. Правете го по-често! Трябва да имате време за партньора, да го целунете, да го погледнете и да му кажете колко силни са чувствата ви все още.  

Обсъждайте неща, които правят и двамата щастливи

Ако обичате да говорите за настоящи събития или дори за политически възгледи, направете го. Без значение каква е темата, ако и двамата се чувствате добре да я обсъждате, това ще заздрави отношенията помежду ви. Избягвайте да говорите за неща, които изнервят партньора ви или го карат да се чувства зле. Ако обсъждате приятни теми, които допадат и на двама ви, тогава това ще направи разговора много по-лесен и приятен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама