Как да НЕ позволявате да ви тъпчат в любовта


Как да НЕ позволявате да ви тъпчат в любовта
Снимка: iStock

Увереността е най-лесният начин да предизвикате уважение. Все още в обществото ни се гледа като на тема табу това една жена да има силен изявен характер и да поставя своите желания пред тези на мъжа. Това не значи, че вие трябва да се превръщате в егоист, а че има ситуации,  в които трябва да отстоявате себе си, за да не изгубите уважението си в този все още доминиращо мъжки свят.

Вижте още: 6 токсични очаквания на жените, които тровят една връзка

Днес ви представяме 7 начина да запазите себе си като личност в една връзка:

1. Не прекарвайте времето си с мъж, който ви кара да се страхувате

Никога не излизайте и не прекарвайте времето си с мъж, който зад клишето "мачо", се държи просташки и арогантно с вас. Силата на мъжете е в нежното им отношение към жените.

2. Научете се да казвате "не"

"Не" е плашеща дума за много жени, но това е в основата да имате увереност и да ви уважават. Трябва да се научите как да използвате думата "НЕ" и след като започнете, никога няма да искате да спрете.

3. Прегърнете гнева

Ако сте обект на вербална агресия, усещате, че не ви уважават и не ви зачитат, прегърнете гнева, приемете го и си тръгнете с него от тези нездравословни отношения. Гневът е еволюционно чувство, което в разумни граници ни помогнало да оцелеем, така че се научете как да го използвате мъдро и по подходящ начин.

4. Осъзнайте, че вие ​​сте отговорни за собствения си успех и щастие – и за ничие друго

Има мъже, които търсят съвсем съзнателно потиснати жени, върху които да проектират собствените си комплекси. Те ще ви обвиняват за всичките си несгоди в живота. Вие не сте клоун, а жена, така че никой не може да ви обвинява за нещастния си живот.

5. Правете профилактичен преглед на вашите взаимоотношения и връзки

Сортирайте хората в три категории: червени, жълти и зелени. Редовно преглеждайте контактите си и изтривайте хора, които смятате, че не са добри за вас или хора, които са се възползвали от вашата добронамереност.

- Токсични хора са "червени", те са тези, които в крайна сметка ви нараняват повече, отколкото помагат.

- В "жълто" са хората, които са леко натрапчиви в живота ви, но като цяло са добри. Тях не е нужно да премахвате, но просто не ги пускайте прекалено близо до себе си.

- В "зелено" са хората, които винаги са се отнасяли с уважение и разбиране към вас. Това са хора, които имат и заслужават мястото си в живота ви.

6. Начертайте своите граници, които не подлежат на обсъждане

Още преди да влезете във взаимоотношения с някого е хубаво да начертаете своите граници и да сте наясно със себе си - какви неща при някакви обстоятелства няма да толерирате в една връзка.

7.  "Аз" вместо "Ти", ако трябва да отстоявате себе си

Ако не харесвате нещо в конкретна връзка, ще трябва бързо да се изправите срещу човека, който ви носи негативните чувства. При проблем започвайте изречението с "Аз", например: "Аз не съм доволна", а не "Ти не ме караш да се чувствам доволна". В първия вариант заявявате себе си като личност, а във втория се представяте като жертва.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама