Как да НЕ позволявате да ви тъпчат в любовта


Как да НЕ позволявате да ви тъпчат в любовта
Снимка: iStock

Увереността е най-лесният начин да предизвикате уважение. Все още в обществото ни се гледа като на тема табу това една жена да има силен изявен характер и да поставя своите желания пред тези на мъжа. Това не значи, че вие трябва да се превръщате в егоист, а че има ситуации,  в които трябва да отстоявате себе си, за да не изгубите уважението си в този все още доминиращо мъжки свят.

Вижте още: 6 токсични очаквания на жените, които тровят една връзка

Днес ви представяме 7 начина да запазите себе си като личност в една връзка:

1. Не прекарвайте времето си с мъж, който ви кара да се страхувате

Никога не излизайте и не прекарвайте времето си с мъж, който зад клишето "мачо", се държи просташки и арогантно с вас. Силата на мъжете е в нежното им отношение към жените.

2. Научете се да казвате "не"

"Не" е плашеща дума за много жени, но това е в основата да имате увереност и да ви уважават. Трябва да се научите как да използвате думата "НЕ" и след като започнете, никога няма да искате да спрете.

3. Прегърнете гнева

Ако сте обект на вербална агресия, усещате, че не ви уважават и не ви зачитат, прегърнете гнева, приемете го и си тръгнете с него от тези нездравословни отношения. Гневът е еволюционно чувство, което в разумни граници ни помогнало да оцелеем, така че се научете как да го използвате мъдро и по подходящ начин.

4. Осъзнайте, че вие ​​сте отговорни за собствения си успех и щастие – и за ничие друго

Има мъже, които търсят съвсем съзнателно потиснати жени, върху които да проектират собствените си комплекси. Те ще ви обвиняват за всичките си несгоди в живота. Вие не сте клоун, а жена, така че никой не може да ви обвинява за нещастния си живот.

5. Правете профилактичен преглед на вашите взаимоотношения и връзки

Сортирайте хората в три категории: червени, жълти и зелени. Редовно преглеждайте контактите си и изтривайте хора, които смятате, че не са добри за вас или хора, които са се възползвали от вашата добронамереност.

- Токсични хора са "червени", те са тези, които в крайна сметка ви нараняват повече, отколкото помагат.

- В "жълто" са хората, които са леко натрапчиви в живота ви, но като цяло са добри. Тях не е нужно да премахвате, но просто не ги пускайте прекалено близо до себе си.

- В "зелено" са хората, които винаги са се отнасяли с уважение и разбиране към вас. Това са хора, които имат и заслужават мястото си в живота ви.

6. Начертайте своите граници, които не подлежат на обсъждане

Още преди да влезете във взаимоотношения с някого е хубаво да начертаете своите граници и да сте наясно със себе си - какви неща при някакви обстоятелства няма да толерирате в една връзка.

7.  "Аз" вместо "Ти", ако трябва да отстоявате себе си

Ако не харесвате нещо в конкретна връзка, ще трябва бързо да се изправите срещу човека, който ви носи негативните чувства. При проблем започвайте изречението с "Аз", например: "Аз не съм доволна", а не "Ти не ме караш да се чувствам доволна". В първия вариант заявявате себе си като личност, а във втория се представяте като жертва.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


 • Таро карта за всяка зодия за 12 юли 2024...
  Таро карта за всяка зодия за 12 юли 2024

  Научете вашата Таро карта за тази този петък, 12 юли 2024, според зодията.  Овен Карта Таро: Десет чаши Проблемите са неудобни, това е сигурно, но не сте ли изумени от това как приятелите ви изглежда излизат по начини, за които не сте и мечтали, защото сте попаднали в трудни моменти? Без тези моменти...

 • Късметче за всяка зодия за 12 юли 2024...
  Късметче за всяка зодия за 12 юли 2024

  Вижте какво е късметчето ви за този петък, 12 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Предстои ви да се влюбите страстно и до полуда! Телец Време е да направите нещо щуро. Не го мислете толкова. Вижте още: 3 зодии, защитени от силната си интуиция Близнаци Обичайте до полуда, защото...

 • Хороскоп за днес, 13 юли 2024...
  Хороскоп за днес, 13 юли 2024

  Научете какво ви очаква тази събота, 13 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес вашият ентусиазъм и нивата на енергия се повишават, което го прави идеалният ден за справяне с нови предизвикателства. Влиянието на Меркурий подобрява вашите комуникационни умения, така че използвайте тази...

 • Алек Младенов се показа с приятелката...
  Алек Младенов се показа с приятелката си (СНИМКИ)

  Александър Младенов не успя да намери истинската любов в романтичното риалити "Ергенът", но явно това се е случило след края на предаването. Той изненадващо се появи с половинката си на светско събитие и привлече вниманието на присъстващите.  Коя е дамата на Алек Младенов Половинката му е блондинка...

 • 4 зодии, които имат ангелски души...
  4 зодии, които имат ангелски души

  Всеки, който прави света по-добро място, стреми се да помага на другите и свети със светлина отвътре, е ангел на Земята. Ето кои са четирите зодии с ангелски души. Телец Телецът има душата на ангел, защото е земен знак, ръководен от Венера. Венера е планетата на любовта и красотата, които са много...

 • Късметче за всяка зодия за 13 юли 2024...
  Късметче за всяка зодия за 13 юли 2024

  Вижте какво е късметчето ви за тази събота, 13 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Днес ви се пада здравето. Какво по-прекрасно от това!? Телец Любовта ще влезе в живота ви и ще ви накара да се чувствате опиянени от нея.   Близнаци Днес денят ще бъде много вълнуващ за вас. Вижте...

виж всички виж всички
Реклама