8-те навика на семейната двойка, които водят до развод


8-те навика на семейната двойка, които водят до развод
Снимка: iStock/Guliver

Макар че на сватбата ни се заклеваме да сме заедно, докато смъртта ни раздели, оказва се, че преди нея има други тихи убийци на връзката. Днес ви представяме 8-те навика в отношенията, който ще ви закарат от олтара право към бракоразводен адвокат.

Вижте още: Той съжали, когато поиска жена му да е по-привлекателна у дома (ВИДЕО)

1. ЗАЯЖДАНЕ, ЗАЯЖДАНЕ, ЗАЯЖДАНЕ

Постоянното заяждане за дребни проблеми може да ви носи краткосрочни победи в отношенията с партньора, но те се натрупват лавинообразно, докато не задушат връзката ви

2. ОБВИНЕНИЯ И КРИТИКИ

Това поведение към партньора ви го кара да се възприема като омаловажаван - смъртоносно чувство за егото на всеки човек. Ако искате да останете само с котката си - продължeте в същия дух!

Вижте още: 6 неща, които трябва да спрем да казваме на детето си

3. ТОРМОЗ, ГРУБОСТ И ЕГОИЗЪМ

Тези грозни игри на власт показват на партньора ви, че уважението към него е останало в миналото.

4. ПАСИВНА АГРЕСИЯ

"Каквото кажеш ти, скъпи "- това постоянно съгласие може да направи дома ви спокоен в краткосрочен план, но в дългосрочен има пагубни последици, защото започва да прозира пълна незаинтересованост към отношенията ви и тиха непоносимост към партньора

5. В ТЪРСЕНЕ НА ЛОГИКАТА

В търсене на логиката изчезват чувствата. Не се дръжте като рефер на футболен мач, защото няма да спечелите нищо освен стерилност в отношенията, а когато нещо стане твърде стерилно, веднага го атакуват паразити или казано на женски език - ЛЮБОВНИЦИ.

Вижте още: Как се женят в различните български градове

6. НЕ МИ РАЗКАЗВАЙ ВИЦОВЕ, КОГАТО ИМАМ НУЖДА ДА ПЛАЧА

Ако виждате, че на партньора ви нещо му тежи, не се опитвайте да се правите, че всичко е наред. Екскурзии, ресторанти и кино не помагат на човек, който има нужда някой да поговори с душата му. Да, всички ние сме хора и понякога изпадаме в дупки, от които не искаме да ни вадят с влакче на ужасите, а с прост човешки разговор.

7. В СПОРА СЕ РАЖДА ИСТИНАТА

Говорене, говорене, говорене! Да, това е бракът, колкото и трудно да изглежда. И той няма как да се случи, ако единият говори, а другият мълчи. Монологът е най-сигурният начин да разрушите отношенията си. В брака трябва винаги да съществува думата "дискусия", защото тя е признак, че и двамата имате отговорност и отношения към семейството ви.

8. ЕДНОЛИЧНИЯТ ТЪРГОВЕЦ

Да, може вие да вземете решения какъв цвят да е боядисана банята и какво да вечеряте днес, но не забравяйте, че не сте едноличен търговец на тези отношения и че всички семейни въпроси се решават от двама души. Съвместното взимане на решения води до по-голяма интимност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама