Каква е тайната на щастливата връзка: 5 неписани правила


Каква е тайната на щастливата връзка: 5 неписани правила
Снимка: iStock

Има хора, които вярват, че печатът в паспорта и официалният брак веднага ще направят живота им по-добър, а отношенията им - по-силни. Това, обаче, не винаги е така. Във всеки случай ще трябва да работите върху отношенията. Трябва да знаете много добре в каква посока да работите и това зависи от личностите ви. Въпреки това, има някои доста интересни мнения по тази тема, базирани, наред с други неща, на опита на много двойки, които живеят заедно от десетилетия и се чувстват истински щастливи.

Игнорирайте малките неща

Малки неприятности винаги ще има - така работи животът. И дори в идеално семейство има място за неразбиране по някои въпроси. Това е абсолютно нормално, тъй като всичко това се преодолява и то с общи усилия. Затова си кажете - "И това ще отмине". И наистина ще мине. Но това, което трябва да запомните, е, че при всеки скандал вие и вашата половинка преживявате неприятни емоции. Затова е по-лесно наистина да игнорираме всички тези малки и незначителни неща.

НЯКОЛКО НЕЩА, КОИТО ПРАВЯТ ЩАСТЛИВИТЕ ДВОЙКИ

Вие двамата срещу всички

Доста познат съвет, но той наистина укрепва семейните връзки. В крайна сметка на кого в този живот можете да разчитате най-много, освен на своята сродна душа? И най-важното - в никакъв случай не приемайте брака като конкуренция и надпревара за първенство. Трябва да се подкрепяте един друг, а не да се състезавате. И се опитвайте да помните това винаги, дори в моменти на кавги и спорове, без които никоя връзка не може.

Научете се да слушате

Повечето мъже не обичат и не знаят как да говорят за своите проблеми. Но животът ни е подреден по такъв начин, че човек се сблъсква с трудности. И на кого, ако не на своята половинка, ще споделите, ако нещо не е наред? И обратното. Понякога мъжът ви няма да успее да се изрази както иска, така че трябва да се научите да го слушате и да разбирате какво всъщност означават думите му. И бъдете сигурни, няма да ви е лесно, но това ще спаси брака ви.

Намерете време за себе си

Личното пространство е много важно. Хубаво е да прекарвате време с партньора си, да споделяте хобита, някои навици и други неща с него. Но не можете да се "затворите" напълно в брака, защото всички тези фрази от типа на: "Няма аз и ти, има само нас", са глупости. Хората са различни, всеки има свои интереси и чувства, така че желанието да бъдем заедно е съзнателен и обмислен избор. Моля, не забравяйте за себе си и личните си интереси - това е наистина важно.

Покажете любовта си

Не само с думи, но и с дела. Всяка грижа би направила брака ви още по-силен. И всякакви изражения на вашите собствени искрени емоции. И ако наистина показвате чувствата си, тогава такава връзка може да продължи толкова дълго, колкото вие сами желаете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама