Какво се случва по време на женския оргазъм


Какво се случва по време на женския оргазъм
Снимка: iStock/Guliver

Оргазмът е върховно сексуално изживяване, към което се стремим, когато се озовем под завивките.

Всяка жена по различен начин достига до това физическо блаженство, едни по-бързо, а други по-бавно. Има дори случаи, в които дамите остават разочаровани.

Едно обаче е ясно - когато се случи, цялото ви тяло изтръпва и за няколко секунди изживява нещо прекрасно. Тогава в него се случват куп чудеса, които след това ви оставят чувството на удовлетворение и спокойствие.

Когато една жена стигне до възбуда, сърцето й започва да бие по-бързо и дишането й зачестява. Започва постепенно да стяга мускулите по цялото си тяло. Гърдите й стават твърди, а зърната настръхват от удоволствие. В този невероятен момент вагината й се овлажнява допълнително и допринася за още по-голямо удоволствие от секса.

Наближавайки оргазма, жената несъзнателно прави движения, чиято цел е да се приближи повече до мъжа и да усеща още по-силно случващото се. Целта на тези действия е да не прави пауза, да не се намаля темпото, за да може да се достигне до кулминацията. В този момент жената не се интересува нито от ласките, нито от думите, нито от целувките. Често в тези моменти съзнанието й е напълно блокирано. Тя просто се наслаждава на усещанията.

Оргазмът винаги води със себе си приливи на кръв към кожата, при което се забелязва зачервяване по челото, бузите и областта на гърдите.

Кръвното налягане, сърдечната честота и скоростта на дишане продължават да се покачват. Във влагалището се усещат ритмични контракции. Тези импулси се случват около веднъж на секунда.

Тя често издава звуци, освен учестеното дишане, които се увеличават с приближаването на оргазма.

Доволното й изражение може да видите едва минути след кулминационния момент.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама