Раздялата– как да я преживеем по-лесно?


Раздялата– как да я преживеем по-лесно?
Снимка: iStock

Лесно е да се каже, че след като човекът, когото дълго време сте смятали за мъжа на живота си, си е отишъл от нас, трябва да обърнем страницата, да зачеркнем миналото и да гледаме само напред.

В действителност радялата е една малка смърт, която трябва да понесем с достойнство, колкото и да ни е трудно това, превръщайки сантименталния си провал в победата над самите нас.

Уви, въпреки че той завинаги ни е напуснал, на нас ни е невъзможно да престанем да мислим за него.

Но как да преживеем раздялата по-лесно?

Не търсете веднага утеха в прегръдките на друг!

Разбира се, че не можем да забравим веднага хубавите дни, но след като минат най-трудните моменти, здравият разум ни диктува да заключим спомените си и да си забраним да допускаме направените досега грешки, без обаче да страдаме, заради тях – каквото било, било.

Дали бягството от самотата в нечий други прегръдки е най-нормалния изход?

Да, така смятат психолозите, но не веднага.

Една наранена жена си признава, че понеже се страхувала от самотата, веднага се опитала да започне връзка с друг човек и това се оказало направо безумие.

“Постоянно сравнявах новия си приятел с напусналия ме, упреквах го, че не е като него. В резултат на това той ме изостави още на първия месец от връзката ни.”

Така, че изчакайте малко – от три до пет месеца е разумният срок, през който ще имате време и да си направите равносметка, и да се огледате наоколо.

Не мислете да си отмъщавате!

ПОНЯКОГА ДУМИТЕ КАЗВАТ МНОГО ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ЧУВАМЕ

Не се втурвайте спонтанно в нечие легло само за да накарате “бившия” да ревнува – няма да успеете.

Търсете му замяна, защото това ще ви помогне да възвърнете емоционалната си стабилност, увереността в себе си и душевното си равновесие, но без да се оставяте да ви завладее желанието за мъст. То само може да ви захвърли в един омагьосан кръг, от който няма излизане – стремежът да отмъстите често има ефект на бумеранг и може да се обърне точно срещу вас.

Защото да преследваме някого с омразата си означава преди всичко, че още не сме се освободили от емоционалната си зависимост от него.

А това ще стане едва когато изберем между любовта и честолюбието и анализираме трезво причините за своя провал. Само тогава ще се отблъснем достатъчно силно от емоционалното дъно, което сме достигнали, и в крайна сметка ще излезем от мъчителната раздяла по-силни и по-зрели като личности.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама