Сигурни начини да се предпазите от нарцистичен мъж


Сигурни начини да се предпазите от нарцистичен мъж
Снимка: iStock

Нарцисистите могат да бъдат мъже или жени, но дамите, търсещи любов, се сблъскват със специфични опасности поради повишения риск от насилие, женомразство, двойни стандарти и психологически капани. Ето как можете да се предпазите от нарцисисти:

1. Временно се отдалечете от мъже и връзки

Отделете достатъчно време, за да можете напълно да опознаете себе си и истинските си желания. Наслаждавайте се на самотата и се научете наистина да обичате себе си. Това е най-сигурният начин да привлечете стойностен мъж в живота си, вместо да се примирявате с човек, който не ви заслужава, тъй като не искате да сте сами.

2. Поставете разумни граници

Не отдавайте напълно сърцето си на мъж, докато той не покаже истинските си намерения към вас, а също характера си. Когато се съмнявате - намалете времето, усилията и енергията, които влагате в отношенията ви. Ако забележите червен флаг, малък или голям, веднага се отдръпнете, вместо да преследвате този човек - независимо дали е нарцисист, или емоционално недостъпен. Имайте предвид всички сигнали, с които преди сте се сблъсквали. Важно е да се оттеглите рано, преди да се привържете. Колкото по-дълго останете във връзка с нарцистичен мъж, толкова по-трудно ще ви бъде да си тръгнете.

Вижте още: НЕ правете тези 3 неща, когото мъжът се отдръпне

3. Превъзмогнете вашите травми и несигурности, доколкото е възможно

Всеки може да бъде травматизиран от нарцисист, но на жените с травма от детството или от предишна връзка може да им бъде по-трудно да сложат край на отношенията си. Това е така, защото "сладкият и подъл" цикъл на злоупотреба може да се почувства твърде познат и пристрастяващ за мозъка, особено ако са го изпитали преди по време на уязвим етап от развитието. Да работите върху несигурностите и болките си, най-добре със специалист, може да ви предпази. Ще можете да разберете как вашите рани могат да бъдат умишлено използвани, за да ви експлоатират.

4. Поемете отговорност за вашите финанси, кариера и живот

Някои жени, които изпитват силен копнеж за романтична връзка, може подсъзнателно да избягват определени отговорности и несъзнателно да търсят някой, който да ги спаси. Това може да е възможност за нарцистичните мъже да се възползват, преструвайки се, че се грижат за тях. Да ги накарат да ги видят като техни спасители. За съжаление, това може да ескалира в нарцисисти, които да ви изолират и да изискват контрол над вас в замяна.

Вижте още: 5 основателни причини да пазите връзката си в тайна

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама