За да сте щастливи във връзката си, правете тези 3 важни неща всеки ден


За да сте щастливи във връзката си, правете тези 3 важни неща всеки ден
Снимка: iStock

Много от нас са научени, че да бъдеш щастлив във връзката е нещо, което или се случва, или не. Много хора казват, че да се влюбиш е нещо като злополука. Но истината е, че ние сами можем да повлияем на връзката си както положително, така и отрицателно.

Има избор, който можете да правите всеки ден във вашата връзка - да бъдете щастливи и разбрани с половинката си или да точно обратното. Просто трябва да следвате тези 3 важни правила:

Отървете се от очакванията

Едно от най-важните неща, които трябва да запомните в любовта е - очакването е майка на разочарованието.

Твърде често, когато имаме дългосрочни взаимоотношения, ние започваме да очакваме неща от нашия партньор, някои от които той няма как да покрие.

Това е най-лошото нещо, което можете да направите. Ако искате да си щастливи, отървете се от очакванията. Няма значение колко често партньорът ви прави нещо. Трябва да сте доволни и благодарни, когато го направи. Вие също не сте перфектни, нали? Истината е, че никой не дължи нищо на другия (дори във взаимоотношенията), и ако сте намерили някой, който прави определени неща, защото му пука за вас и ви обича, вие сте големи късметлии.

Прекарвайте пълноценно време заедно

Времето, прекарано като двойка, не трябва винаги да е свързано с правенето на планове, проверката на списъците или определянето на работните графици на другите. По-добре е да прекарате време пълноценно и да се забавлявате заедно, както едно време.

"Съпругът ми и аз сме професионалисти, и двамата имаме хобита, които отнемат много време и трябва да плащаме сметки и други неща, така че обикновено имаме толкова много неща за обсъждане. Но това не заема толкова голяма част от времето ни. По-голямата част от нашето време заедно ние се забавляваме, излизаме и си споделяме тайни. Правим забавни неща, които ни сближават като двойка", разказва щастливо омъжена жена.

Давайте си един на друг пространство

Бъдете приятели. Размотавайте се заедно, споделяйте, дръжте се така, както бихте се държали с най-добрия си приятел. Това включва да разберете нуждата му да остане малко сам, да се занимава със своите хобита, да пие бира с приятели. Нека взаимно си давате пространство и всеки да има време за себе си.

Не е нужно постоянно да сте заедно, за да бъде връзката ви щастлива. Вместо това, трябва да си давате здравословно пространство, за да бъдете себе си и да се чувствате добре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама