Защо мъжете се страхуват от любовта


Защо мъжете се страхуват от любовта
Снимка: iStock/Guliver

Има мъже, които много трудно се доверяват и допускат жена в сърцето си. Ето и какви са причините те да се страхуват от любовта.

Те ​​са били тежко наранени в миналото

Вярвате или не, мъжете също страдат, дори много повече от нас самите. Просто ние като жени сме от другата страна на уравнението, така че не успяваме да го осъзнаем. Сърцата им кървят точно като нашите и оставят неизбежни белези. И така до следващия път, когато искат да опитат отново, те ще имат изградени дебели стени около себе си и не са готови да рискуват да се наранят отново.

Те стават толкова фокусирани върху създаването на този труден образ за себе си, че нищо не може да ги докосне. Те не говорят много за миналото си; почти никога не говорят за емоциите си. Те се затварят в себе си, така че никой да не вижда, че са емоционално опустошени. Жените ги възприемат като хора със студено сърце, когато в действителност те жадуват за любовта също толкова, колкото и ние.

Те не са доволни от това къде се намират сега

Съществува онзи праисторически образ на мъжа, който е защитник и покровител; този, който ще бъде финансово независим и достатъчно силен, за да се справи с всичко, което му се изпречи. Ако не е емоционално доволен от мястото, на което се намира, ако има някакви семейни проблеми, ако в момента не може да си намери работа или работи за малко пари, от, той дори няма да мисли за запознанства, още повече за сериозна връзка.

Умът му ще работи върху решаването на ситуацията, в която се намира сега, така че той може да бъде на място, където да се среща с жени и в крайна сметка да се почувства достоен за любов.

ЕТО КАК ДА ПОДДЪРЖАТЕ СТРАСТТА ВЪВ ВРЪЗКАТА СИ

Имат неспокоен дух

Те се страхуват, че любовта ще укроти свободния им дух и ще ги постави във вериги. Мъжът се страхува, че началото на една връзка може да означава края на свободата. Това също може да има нещо общо с предишната му връзка или със страха му от обвързване като цяло. Връзката е нещо, което изисква време, усилия и инвестиции и някои мъже просто не желаят да дадат всичко това в момента. Това не означава, че те ще се придържат към това мнение завинаги. Те може би са все още незрели и се нуждаят от повече приключения, отколкото от нещо постоянно. Вероятно ще се ангажират някой ден, но този ден все още не е дошъл.

Те не желаят да правят компромиси

Мъжете имат свои интереси, приятели и рутина, в които са заседнали и се плашат, ако влязат във връзка, която ще ги изхвърли от равновесието. Те не искат да напускат зоната си на конфорт. Те не искат да губят своята спонтанност и умения да се грижат само за себе си. Един ден, разбира се, всеки мъж се влюбва истински, и всичко се променя!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама